Tajt och brunkigt
Publicerad: 2018-01-20
J18
Det skulle krävas straffar för att kora segraren i dagens J18 match mellan Frölunda HC och BIK Karlskoga.

Gästerna BIK Karlskoga bjöd verkligen upp till kamp i den första perioden, mycket pga. Det utrymme Frölunda J18 gav dom. Frölunda kom inte riktigt upp i nivå spelmässigt men Linus Nordins 1-0 mål i numerärt överläge fyra minuter in i perioden gav ny energi till Frölunda som för en stund kunde spela mer avslappnat. BIK kom sedan tillbaka, inte målmässigt men spelmässigt och verkligen utmanade hemmalaget som fick jobba sig ur varje situation och trots chanser åt bägge håll stod sig resultatet perioden ut.

Den andra perioden var likvärdig första perioden där båda lagen turades om men känslan var ändå att det var gästerna som satt i förarsätet trots 0-1 underläget. Ett misstag i egen zon gav Karlskoga den kvittering man eftersökt men bara fem minuter senare såg Lucas Raymond till att Frölunda återigen satt i förarsätet.

Kampen fortsatte även i den tredje perioden där Frölunda försökte dra ifrån efter sitt 2-1 mål men med ett bortdömt mål pga. spelare i målgården så var det istället BIK som kvitterade till 2-2 med bara fyra minuter kvar av perioden. Trots ett par chanser med bl.a. ett skott i stolpen från Frölunda tvingades matchen till övertid och senare straffläggning där Isac Andersson och Albin Bardh satte sina respektive straffar och säkrade bonuspoängen till Frölunda J18.

Karlskoga är bättre än alla tror säger Tobias Johansson som fortsätter:
Vi spelade lite långsammare idag, hängde med pucken de två första perioderna och de hade rånarluvorna på idag och kom flygandes i varje byte och de hade helt klart de två första perioderna. Vi kommer upp i tredje, spelar snabbare och rakare så visst var det surt att få en kvittering mot oss där i slutet men nöjd med extra poängen för den kommer att bli viktig.

Imorgon väntar Färjestad BK och återigen en tuff match för Tobias och hans manskap.
Ja, det finns inga lätta motståndare i denna serien. Det kommer bli tufft vilket är nyttigt för oss och bra utbildning för killarna säger Tobias avslutningsvis.

Morgondagens match startar kl 16:00 i Frölundaborg. Det är fri entré på juniormatcherna.