SHL

Frölunda vände och vann på övertid i Scandinavium

ANNONS

Det tajta mötet i Scandinavium slutade med övertid och vinst för hemmalaget på lördagkvällen. Detta trots snåla skottsiffror under de två första perioderna.
– Killarna vill jäkligt mycket idag och jag tycker att vi växer in i matchen, säger Roger Rönnberg efter 3-2-vinsten.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Första perioden mellan Frölunda och Luleå såg länge ut att bli mållös och det var sparsamt med både heta chanser och skott på mål. Men med bara en halv minut av matchen tog gästerna ledningen genom Joonas Jalvanti, hans första mål i Luleåtröjan.

Frölundas problem med avsluten fortsatte även i mittenperioden, och efter 40 spelade minuter hade de blygsamma nio skott på mål. Men trots detta vände de i andra perioden till 2-1-ledning tack vare Matt Donovans två fullträffar. Det första kom i fem-mot-tre, efter att Luleå åkt på en utvisning för sex man på isen och Robin Kovacs åkt ut för osportsligt beteende. Donovan fick pucken av Ryan Lasch och tog god tid på sig att sikta in sig från sin backposition. Sedan pricksköt han strax ovanför benskyddet på Filip Gustavsson. Det andra målet kom i fem mot fem när han starkt tog sin fram på sidan av Luleå-kassen och petade in pucken ytterligare en gång.
– Det är inte ofta det händer att jag skjuter två mål i en match, så det var kul att det blev så, säger Matt Donovan i C Mores sändning.

SEN KVITTERING TOG MATCHEN TILL ÖVERTID

I slutet av andra blev det heta vibbar i Scandinavium när Patrick Cehlin sköt i målramen bakom Johan Gustafsson och pucken studsade på Robin Kovacs skridsko och sedan dansade längs med mållinjen innan målvakten rensade bort den med plockhandsken. Domarna dömde mål i första läget men inväntade både bilder på jumbotronen och via videogranskning. Efter ett långt avbrott meddelade tillslut huvuddomare Andres Harnebring att beslutet på isen ändras.

Med 4:30 kvar av tredje perioden kvitterade Luleå via Emil Larsson och matchen gick vidare till förlängning. Efter bara 45 sekunder av övertiden satte Jan Mursak vinnarmålet inför 10730 åskådare och skickade upp Frölunda från en sjätte till en fjärde plats i tabellen. Luleå lämnade Göteborg med en poäng.

Patrick Cehlin, som missat 15 matcher på grund av skadeproblem, var tillbaka i spel med sitt Luleå och noterades dessutom för assist på båda Luleås mål. Han var glad att vara tillbaka och tacksam för klubbens förståelse i processen att komma tillbaka.
– Det har fått ta den tid det tar, och det har klubben respekterat. Det är skönt att få vara med och bidra igen, säger Cehlin till C More efter matchen.

Frölunda tog igen skott rejält i tredje perioden och totalt slutade de 24-30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch