Tung förlust
Publicerad: 2018-01-20
J20
Det var tajt och fartfyllt när Frölunda J20 föll mot gästande Timrå IK

Trots en trevande start där Frölunda J20 gav gästerna Timrå IK alldeles för mycket utrymme och ett 0-1 underläge kom Frölunda tillbaka och både kvitterade och tog ledningen efter mål av Jesper Emanuelsson och Jakob Heljemo.

Frölunda fortsatte sedan att skapa i inledningen av den andra perioden men återigen fick man se Timrå göra mål först som innebar 2-2 sedan man ådragit sig en utvisning. Dock skulle även hemmalaget få utdelning i powerplay genom Jesper Emanuelsson som efter snyggt förarbete av Philip Ekberg bara behövde raka in pucken vid bortre stolpen och 3-2. Resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden blev en kamp där Timrå gick för ytterligare kvittering och hade flera vassa chanser att göra just det men Arvid Söderblom var lugn och följsam i Frölundakassen. Ett par otursminuter och individuella misstag i slutskede av perioden resulterade i två mål för Timrå inom loppet av två minuter och trots en forcering i slutet av Frölunda höll Timrå undan och bröt segersviten för indianerna.

Det är klart det är surt att förlora säger Pierre Johnsson om dagens match. Men vi spelar heller inte klart 60 minuter. Några av oss gör det medan andra inte gör det säger Pierre som syftar på två situationer i matchen där de är lite mjuka vilket Timrå utnyttjar.
Vi måste lära oss att alla måste vara med på tåget och vi släppte endast två mål i fem mot fem medan vi i inom loppet av två minuter släpper två mål i den tredje perioden så något gick snett. Sen kan man alltid analysera fram och tillbaka och vi ser oss alla själva i spegeln.

Nu laddar man om och ser fram emot morgondagens match mot Modo Hockey, något även Pierre håller med om: De är ett bra lag och det kommer nog bli ännu tuffare än idag så det gäller att vi är med. Vi har mött dom en gång tidigare i fjolårets SM Final (J18) och med tanke på det har vi revansch att utkräva.

Matchen i Frölundaborg mot Modo Hockey startar 12:00. Som vanligt är det fri entré på våra juniormatchen