Lias Andersson stannar i USA Foto: Bildbyrån

Lias Andersson stannar i USA

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas jättetalang Lias Andersson blir kvar i USA. New York Rangers vill låta honom spela för farmarlaget Hartford Wolf Pack i AHL.

– Jag blir kvar här nu ett tag framöver. De vill testa mig i AHL och om allt faller väl ut så kanske jag testas i spel med Rangers redan den här säsongen. Jag följer bara direktiven härifrån och tar det dag för dag, säger Andersson till SVT Sport.

Andersson som gjorde illa axeln under JVM stannade efter turneringen kvar i USA och behandlade skadan tillsammans med NY Rangers som har kontrakt med svensken. Nu vill klubben testa honom i AHL och det lär alltså dröja ytterligare tills publiken i Göteborg får se honom utlånad till Frölunda igen. 

Är det avskrivet att återvända till Frölunda igen i år?

– Nej det är det inte. Det kan bli en lång säsong för mig och den kan innehålla slutspel med Frölunda också. Vi får se hur det blir och hur jag levererar, säger Andersson.

Efter att ha lett Sverige till ett silver i JVM kastade lagkaptenen Andersson upp sin medalj på läktaren.

Ångrar du det?

– Nej, jag ångrar ingenting. Det var så mycket känslor inblandade. Vi hade kämpat mot domslut, mot tufft motstånd och jag själv mot skadan. Just då var det min reaktion. Jag ville inte se silvret, säger han till SVT Sport.

– Jag förstår att folk reagerar, men så reagerade jag då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.