Chelsea vann straffdrama med två utvisade

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea fick slita för att ta sig vidare till den fjärde omgången av FA-cupen mot Championshiplaget Norwich. Det stod 1-1 efter att gästerna kvitterat i den 94:e minuten för att ta matchen till förlängning. Med två man utvisade i förlängningen som blev mållös vann sedan Chelsea på straffar – 6-4 totalt.

– Det är FA-cupen och det är aldrig enkelt att vinna. Vi gav precis allt. I slutet av matchen spelade vi nio mot elva och visade bra karaktär. Vi är glada samtidigt som det är ledsamt att vi fick två spelare utvisade, säger Hazard till BBC.

Första mötet i Norwich slutade mållöst, 0-0, och det blev precis lika jämnt i kväll. Chelsea kunde hålla ut efter Pedros utvisning i den 117:e minuten och Moratas i den 121:a.

När det var dags för Eden Hazard att slå Chelseas sista ordinarie straff ledde man straffläggningen med 4-3. Belgaren var kall och målvakten gick åt fel håll, 5-3 satt säkert, och ett hårt prövat stjärnlag räddade sig kvar i cupen med minsta möjliga marginal.

Matchen tog slut klockan 23.44 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.