Tung skalp
Publicerad: 2018-01-17
J18
Dagens match mot IF Troja Ljungby blev tuff och tight precis som ishockey ska vara och att Frölunda J18 dessutom säkrade tre nya poäng gjorde det hela ännu bättre

Den första perioden bjöd inte på någon skönhockey direkt, det slarvades och tappades puckar lite här var över isen. Troja såg betydligt piggare ut än hemmalaget och tog välförtjänt ledningen med 1-0 efter sju minuters spel och trots att Frölunda J18 spelmässigt kom upp något i slutminuterna stod sig resultatet perioden ut.

Den andra perioden började desto bättre för Frölunda som lyckades sätta press på gästerna Troja men Trojakeepern Jesper Eliasson stod emot allt indianerna kom med och fem minuter in i perioden utökade Troja till 2-0. Reduceringen skulle till slut komma efter ett par riktig bra minuter av Frölunda som till slut fick in pucken bakom Trojakeepern sedan Måns Krämer uppmärksammat Isac Andersson som jobbat till sig ett friläge och snyggt placerade pucken vid första stolpen. Kvitteringen till 2-2 kom bara tre minuter senare i ett anfall signerat Karl Henriksson där förarbetet framför kassen gjordes av Isac Andersson som höll undan backen för Karl Henriksson som bara rakade in pucken i kassen. Ytterligare ett mål föll innan perioden var över och denna gången var det Frölundas Philip Törnqvist som noterades för målet efter en kanon från blålinjen i numerärt överläge.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där Frölunda försvarade sin 3-2 ledning medan Troja försökte med allt för att kvittera men Frölunda och framför allt Hannes Kollén höll undan när Troja tryckte på som mest och därmed säkrade man tre nya poäng i J18 Allsvenskan Södra.

Jag är nöjd med hur vi genomförde matchen då det är exakt såna här matcher vi vill spela säger Tobias Johansson, tränare Frölunda J18 efter matchen. Jag tycker att vi har ett bra tålamod när vi hamnar i ett 2-0 underläge och hittar tillbaka till ledning 3-2. Den tredje perioden blir inte som vi tänkt oss där vi drog på oss för många utvisningar vilket gav Troja energi men vi jobbade bra och det är kul att killarna hanterade sin istid då vårt lag såg lite annorlunda ut idag. Men på det stora hela är jag nöjd.

Nu väntar BIK Karlskoga hemma i Frölundaborg på lördag. Ett lag Tobias inte vet så mycket om inför mötet men som han själv sa:
Det spelare ingen roll vilka vi möter, vi ska spela vårt spel
Matchen mot BIK Karlskoga i Frölundaborg startar 16:30 på lördag. Det är fri entré.