Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Dibba avgjorde på övertid: "Alltid skönt"

Allsvenskan

Pa Dibba såg på egen hand till att det blev seger för Hammarby i försäsongspremiären. Han kvitterade i andra halvlek till 2-2 och sköt på övertid 4-3 mot Helsingfors på Telia 5G Areena.
- Skönt att få det att rulla på, alltid skönt med seger, säger Hammarby-tränaren Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

Se Dibbas avgörande mål i spelaren ovan.

Hammarby rivstartade försäsongspremiären mot Helsingfors på bortaplan. Jiloan Hamad tog sig i den andra minuten framåt i plan, fick yta utanför straffområdet och placerade in 1-0 i närheten av Uusitalos högra kryss.

I den 27:e minuten tvingades Sander Svendsen linka av planen med en krampkänning, vilket gjorde att Pa Dibba kom in i hans ställe som forward. Det skulle senare visa sig vara nyckeln till seger den här eftermiddagen.

Helsingfors spelade däremot upp sig efter en svag inledning på matchen. I den 36:e minuten kom Filip Valencic fri framför mål och sköt läckert bollen i en liten båge över Benny Lekström till 1-1. Åtta minuter senare var det dags igen, när 17-årige Enock Banza nickade in 2-1 från nära håll efter hörna till hemmaledning i halvtid.

Annons

- Vi var framför allt bra i kontringsspelet i första halvlek, där vi hade kunnat få in något mål mer. Däremot fanns det mer att önska av försvarsspelet, där vi gjorde ett par fel, som vi får rätta till framöver, säger Billborn.

Hammarby gjorde i halvtid två byten, där både Kennedy Bakircioglü och Imad Khalili kom in i stället för Muamer Tankovic och Jiloan Hamad. Det gav resultat.

I den 50:e minuten sprang sig inbytte Dibba fram till ett bra läge och sköt från nära håll in 2-2. Glädjen var dock kortvarig för Leo Bengtsson, som fick ytterligare en smäll mot ena vaden i andra halvlek och fick kliva av med en mindre blödning.

Innermittfältaren Rebin Asaad fullbordade 16 minuter senare Hammarbys vändning och gav laget åter ledningen med ett skott i bortre burgaveln till 3-2.

Helsingfors höjde sig åter i slutet av matchen och kvitterade till 3-3, när Rony Huhtala löpte sig fri framför mål och placerade in målet.

Annons

- Matchen bröts sönder lite i mitten av andra halvlek, då det var väldigt många byten. Det var inga linjer alls. Man bara körde trots att man inte orkade varken fysiskt eller mentalt. Det blev hawaii, säger Billborn.

Men det var Hammarby som fick sista ordet. Dibba höjde tempot i ett anfall, väggspelade sig in i straffområdet och sköt 4-3 till seger i försäsongspremiären.

- Det är skönt för alla att få det att rulla på. Det är ju alltid skönt att vinna. Däremot är det inte särskilt roligt att släppa in tre mål, men får vi ta med oss det. Jag släpper hellre in tre mål och vinner matchen än att förlora med 1-0, säger Billborn som fick fira sin första seger som huvudtränare i föreningen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Startelvor:

HJK Helsingfors: Uusitalo, Rafinha, Savage, Mosa, Dahlström, Jalasto, Peiponen, Annan, Valencic, Obilor, Banza.

Annons

Hammarby: Lekström - Solheim, Paulsen, Degerlund, Krusnell - Jajic, Hamad, Asaad - Tankovic, Svendsen, Bengtsson.