Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Sören Rieks klar för MFF: "Svårt att hitta något bättre i Skandinavien"

Allsvenskan

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg.
Nu har mittfältaren skrivit på för rivalen Malmö FF
- Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Dansken Sören Rieks valde efter den förra säsongen att lämna IFK Göteborg. Kontraktet löpte ut och parterna kom inte överens om någon förlängning.

- Det har varit en fantastisk period i min karriär. Till föreningen och inte minst alla supportrar vill jag visa min uppskattning och önska lycka till framöver. Jag kommer alltid att bära med mig IFK Göteborg i mitt framtida liv, sa Rieks då.

Nu står det klart att han nästa år i stället kommer att representera en av IFK:s stora rivaler, Malmö FF. På fredagen presenterades han av den regerande svenska mästaren.

- Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger han i en kommentar.

Annons

- Daniel Andersson var väldigt intresserad av att få mig till klubben. Det kändes spännande och efterhand blev det mer och mer intressant. Det skulle vara svårt för mig att hitta något annat där så många olika bitar faller på plats.

Sportchefen Daniel Andersson kan nu konstatera att klubben för andra gången på bara ett par dagar (Fouad Bachirou presenterades tidigare i veckan) gjort klart med ett namnkunnigt nyförvärv.

- Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av.

Sören Rieks har redan spelat i Sverige under tre säsonger och kommer därför inte omfattas av den mer fördelaktiga expertskatten framöver. Skatten innebär att utländska spelare, som tjänar över två prisbasbelopp i månaden, slipper skatta på 25 procent av lönen.

Annons

Sören Rieks har varit en av IFK Göteborgs viktigaste spelare under de senaste säsongerna. I fjol spelade dansken samtliga 30 matcher, alla från start, och noterades då för fem mål.

Avtalet löper över 2020.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-12 kl 12:16

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto