Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Lewicki: "Tror inte VM-chanserna försvagades i alla fall"

Sverige (herr)

Oscar Lewicki var petad ur VM-kvaltruppen under hösten.
Nu hoppas mittfältaren att januariturnén ökat VM-chanserna.
- Jag tror väl inte att de försvagades i alla fall, säger Lewicki till C More.

Foto: C More

Sverige vann mot Danmark efter att Gustaf Nilsson avgjort med matchens absolut sista spark. Oscar Lewicki, som spelade hela matchen, menade att segern var viktig.

- Det är otroligt skönt att komma härifrån med en seger mot Danmark. Det är otroligt skönt och bra för självförtroendet. Och för egen del kändes det bra. Lite ringrostigt emellanåt men ändå en godkänd insats, säger Lewicki till C More.

Lewicki är rutinerad i januariturné-sammanhang. Mittfältaren menar att matchen mot Danmark stack ut.

- Det var nog, om inte den tuffaste, så en av de tuffaste i alla fall. De sprang och slet i 90 minuter och försökte hela tiden sätta ganska hög press. Kunde man komma förbi den så öppnade det sig möjligheter. Men de gjorde det bra och stängde in oss emellanåt. Vi hade lite svårt att komma ur det, särskilt i slutet på första halvlek.

Annons

Lewicki tappade sin landslagsplats under hösten, och hoppas nu att januariturnén gjort att chanserna för att vara med i VM i sommar har ökat.

- Svårt att svara på, det är alltid i förhållande till andra spelare och så där. Men det kändes bra, jag tror väl inte att de försvagades i alla fall.

Publicerad 2018-01-11 kl 21:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto