Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: Brage värvar anfallare från allsvenskan

Allsvenskan

Det blev ingen Lasse Nilsson för Brage.
Nu värvar klubben en annan anfallare från allsvenskan, Simon Alexandersson, erfar Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se Alexanderssons mål mot Östersund förra året i spelaren ovan.

Den senaste tiden har IK Brage, som i år är nykomling i superettan, jobbat på att få hem Lasse Nilsson. Anfallaren lämnade Elfsborg efter den gångna säsongen och var aktuell för en flytt tillbaka till Borlänge, men till slut valde han fortsatt spel i Borås - hos Brages seriekonkurrent Norrby.

- Jag sa till dem att jag hade tyckt att det skulle ha varit väldigt kul och spännande att sluta cirkeln, där allt började. Och Brage gjorde verkligen allt vad man kunde kräva av dem, och lite till. Tyvärr, för deras del, så fick jag inte ihop de privata delarna, berättade 36-årige Nilsson för Dalarnas Tidningar under onsdagen.

Annons

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer dock Brage oavsett förstärka sitt anfall med en spelare från allsvenskan. Simon Alexandersson, 25, som förra året gjorde ett mål på sju starter och elva inhopp i allsvenskan för AFC Eskilstuna är nämligen nära klubben.

I november bröt Alexandersson, som gjorde nio mål på 15 starter och 13 inhopp i superettan 2016 för Åtvidabergs FF, sitt kontrakt med AFC.

- Jag har funderat lite de senaste veckorna och kommit fram till att det här känns bäst för mig just nu. Sen har jag diskuterat med AFC och så kom vi överens om det här, sa Alexandersson till Fotbollskanalen då.

Klockan 17.00 under torsdagen ska IK Brage presentera ett nyförvärv. Enligt Dalarnas Tidningar rör det sig om vänsterbacken Jalid Kerkich Amar, som man hämtar från Dalkurd. När Alexandersson presenteras är oklart, men det lär bli inom kort.

Annons

Fotbollskanalen har sökt Simon Alexandersson och hans agent Azad Demir utan framgång.

Publicerad 2018-01-11 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto