Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Isak

AIK:s besked – efter uppgifterna om Isak

Borussia Dortmund öppnar för en utlåning av Alexander Isak.

I AIK-land drömmer man om en återkomst – men förmodligen förgäves.

– Allsvenskan är uteslutet för honom, säger sportchefen Björn Wesström.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Två inhopp i Bundesliga. Totalt 13 minuters speltid. Alexander Isak är fast på bänken eller på läktaren i storklubben.

Dortmund öppnar för utlåning

Det har tidigare snackats om en utlåning till Real Sociedad, men den senaste tiden har det varit tyst om den 18-årige supertalangen.

Michael Zorc, sportchef i Borussia Dortmund, berättar i en intervju med Ruhrnachrichten att Alexander Isak kommer att lånas ut.

– Det är en svår situation för honom. Aubameyang - som har ifrågasatts för sin professionalism - är sällan skadad och har orken att spela 90 minuter hela tiden, säger Zorc.

– Vi ser över situationen och pratar också med hans agent, för att se vad som blir bäst.

Tonar ner en återkomst

Under AIK:s premiärträning på Skytteholms IP på onsdagen, kom naturligtvis frågan om Alexander Isak upp. Nyheten hade självklart nått AIK-lägret.

Men lika snabbt som frågan kom upp - var AIK lika snabba med att tona ner det hela.

– Vi har dialog och i nuläget är allsvenskan helt uteslutet för honom. En utlåning är inte aktuell, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till SportExpressen.

"Kommer dröja innan vi ser Isak i AIK"

Wesström fortsätter:

– Alexander Isak spelar på en nivå, som gör att de kanske inte alltid är fullt i spel. Ibland blir det ett läge och ibland blir det inte ett läge. Än så länge har det inte varit det. Vi följer Isak, (Nabil) Bahoui, (Alexander) Milosevic och (Robin) Quaisons karriärer och de följer vår. Vi är i just nu, vad ska man säga, särbos, säger han.

– Jag tror det kommer dröja ett tag innan vi ser Alexander Isak i AIK igen. Inget är absolut omöjligt, men det finns en smula realist i mig också.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.