Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

AIK värvar – anfallaren återvänder till Sverige

Stefan Silva är klar för AIK. 

Anfallaren värvas in till den här säsongen - och klubben hoppas presentera den förre Palermo och Sundsvallsspelaren den här veckan. 

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Stefan Silva.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Stefan Silva.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Dagen före nyårsafton kunde SportExpressen avslöja att Stefan Silva var nära en övergång till AIK. Detta efter att han brutit kontraktet med italienska Palermo, som han gick till i januari 2017. Då köptes han loss från Gif Sundsvall och gjorde så att "Giffarna" fick ett välkommet tillskott till den annars så ansträngda ekonomin. 

Stefan Silva värvas av AIK 

I Palermo hade han dock en tung första tid och var skadad. Klubben hade som vanligt stor ruljans på tränarsidan och när sedan klubben degraderades till Serie B valde många spelare att lämna klubben. 

För några veckor sedan stod det också definitivt klart att Silva och Palermo bröt kontraktet. Enligt SportExpressens uppgifter är nu övergången till AIK helt klar. Han går till "Gnaget" som bosmanspelare och väntas presenteras i dagarna. Planen är att AIK ska gå ut med värvningen den här veckan. 

AIK:s sportchef Björn Wesström ville inte kommentera något kring värvningen av Stefan Silva och den 30 december och sa han så här: 

– Spekulationer om spelare som inte spelar i AIK är inget jag kommenterar. 

Sedan tidigare har AIK gjort klart med Enoch Kofi Adu och högerbacken Robert Lundström, som även han har ett förflutet i Gif Sundsvall. Dessutom har AIK skrivit ett nytt kontrakt med Oscar Linnér och även värvat BP:s förstemålvakt Budimir Janosevic. 

AIK vill värva mittfältare 

AIK siktar nu på att främst ta in en central mittfältare där bland annat Panos Dimitraidis har nämnts som en tänkbar ersättare till Johan Blomberg, som i december valde att lämna AIK för att skriva på för Colorado Rapids i MLS. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.