Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jättetryck i Östersund inför Arsenal - inga biljetter släppta men alla hotell fullbokade

Allsvenskan

Biljetterna till ÖFK-Arsenal släpps inte förrän i mitten på januari.
Men redan nu är alla hotell i Östersund fullbokade.
- Det finns lösningar, man kan kanske bo i campingstuga utanför stan, säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Visit Östersund, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Östersund fick tuffast möjliga motstånd när Europa Leagues sextondelsfinaler lottades. Premier League-jätten Arsenal kommer till Jämtkraft Arena den 15 februari.

-  Det är helt brutalt, det är helt sjukt. Jag hade inte i mina vildaste drömmar kunnat tänka mig när jag skrev på för Östersund att jag skulle få möta Arsenal i ett slutspel i Europa League, sa Saman Ghoddos till Fotbollskanalen efter lottningen.

Trots att biljetterna inte släpps förrän om en månad så är trycket i Östersund stort. Hotellen i staden är helt fulla.

- Det stämmer att alla hotell i Östersund är fullbokade. Det har varit och är ett jättestort intresse och det är intressant eftersom biljetterna inte är släppta ännu, säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Visit Östersund, till Fotbollskanalen.

Annons

- Alla som har bokat hotell kanske inte får biljett men vi tittar på andra lösningar som att sätta upp storbildsskärmar och annat så att man kan följa matchen.

Vad händer om man får biljett men det fortfarande är fullbokat?
- Det finns lösningar och till exempel kanske man kan tänka sig att bo i en campingstuga utanför stan.

Är du förvånad?
- Vi förstår ju att det är ett stort intresse för en sådan här match. Och Arsenal har många fans. Men jag trodde kanske inte att det skulle bokas upp inom loppet av några timmar efter lottningen.

- Jag tror det kommer vara så att folk som har bokat hotell men som inte får biljett kommer att avboka, det är säkert många som har bokat upp för att vara säkra.

Elisabeth Richardsson tror att Arsenal kommer att tilldelas runt 500 biljetter till matchen. Men för de engelsmän som kommer lär det bli svårt att hitta boende.

Annons

- Jag har hört lite olika angående hur många biljetter Arsenal kommer att få, jag har hört 400 och 600. Så jag är inte helt säker. Där kommer vi att behöva boende för det är inte så många engelsmän som har bokat hotell, det är mest svenskar som har bokat. Men vi tror att det kommer att komma många engelsmän. Det går direktflyg mellan Östersund och London varje söndag men nu har vi direktflyg som kör matchdagen som är torsdag.

Under måndagen ändrade Östersund upplägget med förtur för säsongskortsinnehavare inför matchen mot Arsenal - från två förtursbiljetter till en. Men efter protester så medger klubben nu att information gick ut för sent och öppnar nu upp möjligheten för alla som köpte säsongskort under måndagen att köpa två förtursbiljetter.

- Det här handlar om solidaritet. Vi vill så långt det går premiera de som varit trogna sen förut. Både företag och privatpersoner. Den mänskliga faktorn ligger bakom gårdagens miss i kommunikationen, säger ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg till osdsport.se.

Annons

Klubben har känt av ett stort tryck på biljetter till mötet med Arsenal.

- Vi hade kunnat sälja ut Jämtkraft Arena fem gånger, men nu kan vi inte det. Vi har valt att spela matchen här på Europa Leagues minsta arena. Men folk behöver inte vara oroliga, vi kommer att gå långt i finalspelet. Det kommer fler matcher efter den här, säger Kindberg.

Publicerad 2017-12-19 kl 17:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto