Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wahlqvist hoppas på plats i VM-truppen: "Allt kan hända"

Sverige (herr)

Linus Wahlqvist drömmer om en flytt utomlands - och en plats i VM-truppen.
- Januariturnén blir ett ypperligt tillfälle att visa upp sig för Janne och övriga i ledningen. Allt kan hända, säger han till NT.

Foto: Bildbyrån

Linus Wahlqvist är bara 21 år men har ändå varit given i IFK Norrköpings startelva de fyra senaste säsongerna. Försvararen har ett år kvar på kontraktet men brukar vara ryktenas man när det vankas transferfönster. Tidigare har det spekulerats i allt från Fiorentina till Leeds - men den här gången är det lugnare.

- Jag har ett år kvar på kontraktet med IFK och just nu är mitt fokus på det. Jag ser fram emot att komma tillbaka till träningen ihop med laget. Vi har en spännande trupp och det verkar vara några spelare på gång in. Jag har det väldigt bra i IFK och det värderar jag högt. Jag känner också att vi har goda möjligheter att lyckas betydligt bättre nästa år än i år med vår sjätteplats. Det var en lite hackig säsong för hela laget. Det finns mycket mer att ge. Vi har etablerat oss som ett topplag, det är lite skillnad mot tolfteplatsen som vi hamnade på under min första säsong i laget, säger Wahlqvist till NT.

Annons

NT: När du väl skriver på ett proffskontrakt utomlands, vilka faktorer blir viktigast när du väljer klubb?
- Att jag hamnar i en miljö där jag får speltid och lika goda förutsättningar att utvecklas som i Norrköping.

Linus Wahlqvist hade Janne Andersson som tränare i IFK Norrköping och den svenske förbundskaptenen har tidigare talat väldigt gott om försvararen. Wahlqvist fick till och med en plats i A-landslagets VM-kval mot Frankrike.

Nu hoppas försvararen på en plats i sommarens VM-trupp.

- Det blir grymt svårt så klart. Mikael Lustig är Sveriges bäste högerback och är given om han är frisk. Där bakom har vi Emil Krafth som har gjort det bra när han har fått chansen. En spelare som Johan Larsson i Bröndby är också duktig. Men januariturnén blir ett ypperligt tillfälle att visa upp sig för Janne och övriga i ledningen. Allt kan hända.

Annons
Publicerad 2017-12-19 kl 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto