Ilkay Gundogan inledde målskyttet när Manchester City körde över toppkonkurrenten Tottenham.
Ilkay Gundogan inledde målskyttet när Manchester City körde över toppkonkurrenten Tottenham.

City fortsätter ånga på i Premier League

Manchester City fortsätter att köra på som en ångvält i Premier League. 4–1 hemma mot Tottenham var ett nytt styrkebesked av de ljusblåa serieledarna. Arsenal och Chelsea gjorde dock sitt för att inte tappa mark.

ANNONS
|

Manchester City tog ledningen hemma mot Tottenham efter knappt en kvart när Ilkay Gündogan, helt omarkerad, kunde nicka in en hörna från tyske landsmannen Leroy Sané. Tottenham hade sina chanser till kvittering i en grining tillställning på Etihad Stadium i Manchester. Det blev dock inte mycket av den kvitteringsjakten. Kevin de Bruyne utökade till 2–0 i matchminut 70 och Raheem Sterling gjorde både 3 och 4–0 före slutsignal. Att Gabriel Jesus brände en Citystraff och att Christian Eriksen putsade siffrorna för Tottenham på övertid var blott pappersdetaljer. Segern innebar att City, med en match mer spelad än lokalrivalen Manchester United, leder Premier League med 14 poäng.

ANNONS

Rutinsegrar för Londonlagen

Arsenal hittade tillbaka till vinnarspåret i hemmamatchen mot Newcastle – även om det var utan att imponera avsevärt. Mesut Özil inledde målskyttet i den första halvleken och mer än så krävdes inte i slutänden för Arsenal, som höll undan hela vägen till en 1–0-seger.

1–0 blev det även för Chelsea hemma mot Southampton. Marcos Alonso skruvade in en frispark vid stolproten för Londonlaget.

Desto händelserikare var det i Watfords möte med Huddersfield där två röda kort, ett till vardera lagen, delades ut. I målprotokollet var det dock övervägande Huddersfield som regerade, då de vann med klara 4–1. Australiern Aaron Mooy blev tvåmålsskytt.

Benteke gjorde mål

Crystal Palace besegrade Leicester med 3–0 på bortaplan. Matchhjälten där hette Christian Benteke som gjorde sitt första mål för säsongen.

Crystal Palace-segern bröt Leicesters svit på fyra raka segrar i ligaspelet.

Matchen mellan Stoke och West Ham blev försenad med en dryg timme på grund av ett elfel på arenan. Väl när spelet drog i gång var det West Ham som imponerade med en 3–0-seger.

TT

ANNONS