171124 Leksands Emil Bemstršm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Leksand den 24 november 2017 i Stockholm. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118 …
Södertälje SK

Hans mål sänkte farsans klubb: ”Lite speciellt”

ANNONS

Leksand tog emot Södertälje i Tegera Arena under fredagskvällen i en match de kunde vinna med 3-2. Detta efter att en SSK-legendars son öppnat målskyttet – för Leksand.

Jörgen Bemström är en stor SSK-ikon. Hans son, Emil Bemström, spelar i Leksand och dagen till ära passade han på att öppna målskyttet när han efter dryga fem minuter gjorde sitt femte mål för säsongen.
— Jag siktade bara på mål, så gick den upp i krysset, sammanfattade 18-åringen sitt mål i C Mores pausintervju.

Han medgav också att det var lite speciellt att möta Södertälje.
— Lite grann. Jag känner de flesta som är i organisationen. Så lite speciellt är det.

PASSNINGSGENIET PASSADE FEL

Patrik Norén pangade in 2-0 några minuter efter Bemströms mål. Detta efter att den normalt så passningsskicklige Fredric Weigel spelat fel i egen zon.

Södertälje reducerade tidigt i den andra perioden genom Lucas Carlsson och då verkade Leksand en aning skakade. Men bara minuter senare kunde Isac Skedung ta tillvara en retur och ta tillbaka hemmalaget till tvåmålsledningen.

Södertälje skulle dock återigen reducera. I mitten av den tredje perioden kunde Christopher Bengtsson göra 3-2. Men närmare än så kom inte Södertälje, även om de inte saknade chanser till kvittering.

Segern för Leksand innebar att de klättrade upp på andra plats i tabellen. De har samma poäng som trean Almtuna, men bättre målskillnad.