Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gif Sundsvall

Allsvenska storlagen rycker i mittfältaren

Lars Krogh Gerson sitter på ett utgående kontrakt i GIF Sundsvall. Flera allsvenska klubbar är intresserade av mittfältarens tjänster. Enligt SportExpressens uppgifter har både IFK Norrköping och IFK Göteborg anmält intresse.

– Det finns allsvenska klubbar som visat ett konkret intresse, säger spelarens rådgivare Blash Hosseini till SportExpressen.

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Lars Krogh Gerson har under åren växt fram till en av GIF Sundsvalls allra viktigaste spelare där han haft en nyckelroll på mittfältet. Men han fick stora delar av den gångna säsongen förstörd på grund av skador.

– Det är en oerhört viktig spelare för oss, han är en av de informella ledarna i laget och är oerhört trygg, sa Tommy Naurin till Allehanda om Gersons skada tidigare i år.

Två lag har anmält intresse

Gerson återvände sedan från sin skada och spelade stora delar av GIF Sundsvalls matcher under sommaren. Men i slutet på augusti ådrog han sig en ny skada vilket gjorde att han missade resterande delen av säsongen.

Samtidigt sitter Gerson på ett utgående avtal i GIF Sundsvall - men det finns dock ett intresse från flera klubbar. Enligt vad SportExpressen erfar har både IFK Norrköping och IFK Göteborg visat intresse för Gerson, och en första kontakt är redan tagen med spelarens rådgivare.

"Det finns konkret intresse"

När SportExpressen når spelarens rådgivare är han förtegen om rapporterna.

– Gerson har inte spelat så mycket som han önskat i år på grund av skador. Men han har redan visat i allsvenskan vilken kvalitativ spelare han är. Just nu blickar han bara framåt mot nästa säsong som han ser fram emot väldigt mycket, säger spelarens rådgivare Blash Hosseini.

Vi har uppgifter på att både IFK Norrköping och IFK Göteborg anmält intresse. Vad kan du säga om uppgifterna?

– Det finns allsvenska klubbar som visat ett konkret intresse för Gerson. Men med respekt för  klubbarna väljer jag att inte gå in på det närmare än så.

Lars Krogh Gerson har tidigare spelat för norska Kongsvinger och IFK Norrköping, mellan åren 2012 och 2014 innan han 2015 skrev på för "Giffarna".

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.