José Mourinho och Ederson ska båda ha varit inblandade i bråket efter Manchester-derbyt Foto: Bildbyrån

Brittiska uppgifter: ”Krogslagsmål” i omklädningsrummet efter Manchester-derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Manchester-derbyt var en het historia. Efteråt kokade känslorna.

Flera brittiska medier skriver om bråk och blodvite i omklädningsrummet.

– Du ska fan visa respekt!, uppges Manchester Uniteds tränare José Mourinho ha skrikit.

Manchester City vann borta mot derbyrivalen Manchester United och firade vilt i omklädningsrummet. Så vilt att Uniteds tränare ska ha bett dem att dämpa sig. Efter det ska det ha urartat i spelargången. 

Enligt ansedda The Guardian tvingades poliser och matchvärdar separera upp till 20 spelare och ledare från lagen. Det hela började med en het ordväxling där Mourinho skrek till Citys brasilianska målvakt Ederson på portugisiska innan han bytte till engelska:

– Du ska fan visa respekt! Vem är du?, ska han ha vrålat enligt tidningen.

Efteråt blev det kaos och Citys assisterande tränare Mikel Arteta började blöda från ögonbrynet efter en sammanstötning. Uniteds anfallare Romelu Lukaku sägs ha varit mest aktiv och ett vittne berättar att det hela liknade ett krogslagsmål.

Enligt obekräftade uppgifter kastades det en plastflaska på Mourinho som också ska ha fått mjölk sprutad på sig. Sky Sports berättar nu att händelserna utreds av engelska fotbollförbundet som har begärt information från de båda klubbarna.

FA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.