Zlatan Ibrahimovcis och hans United föll tung i derbyt mot Manchester City. Foto: Bildbyrån

Publicerad

En inbytt och nyttig Zlatan Ibrahimovic lyckades inte rädda Manchester United i derbyt mot City.

I stället vann de himmelsblå och leder nu Premier League med elva poäng.

Manchester United och Manchester City rullade i gång seriefinalen på Old Trafford i kväll, ledda av José Mourinho och Pep Guardiola.

Första halvlek såg ut att sluta mållös, men så höll sig Citys David Silva framme och svepte in 1-0 från nära håll.

Knappt hade dock gästerna hunnit jubla förrän Vincent Kompany slarvade i försvaret och bollen damp ner framför Marcus Rashford.

Nilsson Lindelöf inbytt

Den unge anfallaren smällde in kvitteringen, två minuter in i tilläggstiden, och vevade med armarna för att få i gång United-fansen.

I paus byttes Victor Nilsson Lindelöf in och ersatte en skadad Marcos Rojo, medan Zlatan Ibrahimovic satt kvar på bänken.

Därifrån fick han se Romelu Lukakus misslyckade rensning bädda för 2-1, inprickat av vaksamme mittbacken Nicolas Otamendi.

Dubbelräddning av Ederson

I den 76:e minuten byttes Ibrahimovic in i Uniteds jakt på ny kvittering. Svensken var nyttig och vann mycket boll, men gästernas målvakt Ederson snodde rampljuset.

Efter ett inspel från vänster tryckte Lukaku i väg ett skott i ansiktet på brassen – som också tog returen från nyinbytte Juan Mata.

Dubbelräddningen blev avgörande. City red ur United-stormen och segern innebär ett försprång på elva poäng efter 16 omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.