Ishockey

Decimerat Växjö vann igen

2:41 min

Utan att imponera lyckades Växjö vinna andra raka matchen i SHL. Segern skrevs till 3-1 inför 4212 åskådare på Vida Arena. Jonas Röndbjerg noterades för två mål och Robert Rosén för ett mot gästerna Örebro.

Växjö kom ut bäst i matchens inledning mot Örebro även om det fanns mer att önska avseende tempo. Jonas Röndbjerg 1-1 mål var värt att minnas då han åkte in i Örebros zon rakt mot mål och tryckte till ordentligt och pucken hamnade i nättaket bakom en förvånad Eero Kilpeläinen.

I andra perioden hade båda lagen svårt att hitta rätt i passningarna och det blev ett ganska böljande spel. Hemmalaget gjorde dock periodens enda mål genom Jonas Röndbjerg, danskens andra mål som också fick summera hans målskytte för kvällen.

Örebro kände att de hade chansen inför tredje, med bara ett mål bak, men gästerna orkade inte ta möjligheten i denna svåra bortamatch. Istället kunde Robert Rosén sätta dit 3-1 direkt efter tekning med ett skott som med kirurgisk precision hittade insidan av Örebros vänstra stolpe.

Tre poäng och andra raka segern till Växjö som nu definitivt är ur sin korta formsvacka och tillbaka i vinnarspåret.

Vi gör mål på våra lägen i bra match, säger backen August Nilsson.