Luleå fick storstryk på Gavlerinken

1:45 min

Brynäs är formstarkast i SHL med sex raka segrar. För andra gången på ett par dagar kördes Luleå över när Brynäs vann med 6-0.

Brynäsikonen Andreas Dackell hyllades med tröjhissning i Gavlerinken före nedsläpp.

När matchen väl var i gång skrev 17-årige Marcus Westfält historia och när han gjorde sitt livs första SHL-mål i karriären.

Målet var nämligen Brynäs 6000:e mål i grundseriespel i högsta serien sedan det som då hette Elitserien startade säsongen 1975/1976.

Westfält gjorde det historiska målet 5.56 in i tredje perioden - med ena knäet i isen och ett skott lyft rätt upp i krysset - fint framspelad av Samuel Asklöf efter en match där Brynäs spelade ut gästande Luleå totalt.

Inte så konstigt kanske med tanke på att Gävlelaget är formstarkast i SHL just nu, med sex raka segrar.

En förvandling få trodde på efter en start på säsongen som varit en av Brynäs tyngsta genom alla tider.

Luleås form går åt motsatt håll.

Medan Brynäs har hittat rätt i försvaret och genom den tryggheten fått upp farten i offensiven såg Luleå splittrat ut och bjöd för andra matchen i rad på några inledande blunders som lade grunden till slutresultatet.

Lagen möttes ju för första gången den här säsongen i torsdags och efter lördagens returmöte har Brynäs skaffat sig ett mentalt övertag inför kommande matcher med två vinster och hela 12-1 i målskillnad.

Senast drog Jesper Boqvist i gång målskyttet redan efter 2.18.

Nu var det Ryan Gunderson som bombade in 1-0 i spel fem mot tre när det bara hade gått 2.35.

Drew Miller, NHL-veteranen som gjorde karriärens första SHL-mål i förra mötet, fyllde på efter en slarvig Luleårensning och gjorde 2-0 efter 7.05 av första perioden.

Tvåmålsskytten Jacob Blomqvist, nyss nämnde Westfält och Juuso Ikonen fullbordade sedan utklassningen samtidigt som David Rautio höll sin tredje nolla för säsongen.

Brynäs har i och med de två senaste vinsterna dessutom gått om Luleå i tabellen, tack vare bättre målskillnad.