Linköping fortsatt starka på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad hämtade upp 1–3 till 3–3 i den sista perioden. Men det hjälpte inte.

Linköping kämpade till sig två mål på slutet och tog åttonde SHL-segern på de nio senaste hemmamatcherna.

Linköping åkte på stryk både borta mot Luleå (2–3) och Djurgården (3–6) och har visat nedåtgående form på sistone.

Men hemma hade östgötarna vunnit sju av de åtta senaste omgångarna – varav två raka nollor mot Mora och Frölunda.

Även under lördagen höll LHC sin egen målbur fri från påhälsning ända fram till 9.09 minuter in på den andra perioden.

Då lyckades nämligen Färjestads Marcus Nilsson trycka in pucken fram till 1–1 efter en tilltrasslad situation som krävde videobedömning.

Innan dess hade hemmamålvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson storspelat och radat upp vassa räddningar på farliga lägen. Inte minst i den första perioden, då Färjestad fick spela power play tre gånger.

”Monstret” fick poäng

Dessutom assisterade ”Monstret ”läckert till Linköpings ledningsmål. Med en snabb och perfekt passning ända upp mot gästernas blålinje hittade burväktaren till Derek Roy – som gav Nick Sörensen helt fritt.

Jimmy Anderssons 3–1 i box play kunde ha blivit avgörande – men gästerna hämtade upp till 3–3 genom Dick Axelsson och Jesse Virtanen.

Bara 1.17 minuter före slutsignalen styrde Emil Sylvegård in 4–3, innan Derek Roy satte 5–3 i öppen bur.

– Det var skönt att se hur pucken slank in mellan benen på målvakten. Det var skönt att vinna, sa matchvinnaren Sylvegård till CMore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.