Dan Pettersson.
Västerviks IK

Trots drömstarten – Karlskoga tappade matchen

Jumbon Karlskoga fick minst sagt en bra start borta mot Västervik när de tog ledningen med 0-2 efter tio minuter. Men hemmalaget visade sig vara starkare den här kvällen och kunde vinna med 5-2.

Niklas Lihagen och Filip Ahl såg till att ge bortalaget Karlskoga den perfekta starten mot Västervik genom ett mål vardera innan tio minuter hunnit passera av matchen i Plivit Trade-hallen.
Menn två utvisningar på kort tid skulle ta hemmalaget in i matchen. I spel fem mot tre kunde Dan Pettersson reducera i början av den andra perioden.

Inte långt senare kvitterade Pierre Gustavsson och i inledningen av den tredje perioden kunde Dan Pettersson ge hemmalaget ledningen med sitt andra mål i matchen. Strax därefter satte Lukas Löfquist dit 4-2 och i mitten av perioden gjorde Victor Öhman matchens sista mål som innebar 5-2.

ÖVRIGA RESULTAT:

I Tingsryd tog Modo tre oerhört viktiga poäng i kampen om topp sex när de besegrade hemmalaget med 1-3 efter att Emil Molin blivit tvåmålsskytt.
Modomålvakten Isak Wallin stoppade 29 skott i Nelson Garden Arena.

Almtuna kunde klättra upp på en fjärde plats i den Hockeyallsvenska tabellen när de hemmavann mot Vita Hästen med 2-1. Christian Blomqvist avgjorde med tio minuter kvar av matchen.

Samma siffror, fast omvänt, blev det i Scaniarinken när IK Pantern besegrade Södertälje med 1-2. Där avgjorde Sebastian Strandberg efter fem minuter spelade av slutperioden.
Resultatet innebär att skåningarna nu är endast en poäng ifrån topp två.