Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Östersund går för gruppsegern: "Finns inget annat"

Allsvenskan

Slutspelsavancemanget är redan säkrat.
Nu ska Östersund se till att ta gruppsegern i Europa League.
- Vi ska göra allt för att försöka vinna matchen och bli etta i gruppen. Det finns ingenting annat, säger Sotirios Papagiannopoulos till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter 2-0-vinsten mot Zorja Luhansk hemma på Jämtkraft Arena säkrade Östersund avancemang till slutspelet i Europa League - som första svenska lag sedan turneringens nuvarande format infördes 2009.

Inför gruppspelets sista match borta mot Hertha Berlin toppar ÖFK grupp J, två poäng före Athletic Club de Bilbao. Spanjorerna måste vinna borta mot Zorja samtidigt som Östersund inte vinner för att gå om. För ÖFK är inställningen klar inför mötet med Hertha; laget ska gå för vinst i matchen och gruppen.

- Det är en gruppseger på spel och vi ska göra allt för att försöka vinna matchen och bli etta i gruppen. Det finns ingenting annat som vi tänker på just nu. Vi får vinna matchen och sedan gå på lite semester, säger Sotirios Papagiannopoulos till Fotbollskanalen. 

Annons

Hur viktigt tror du det blir att vinna gruppen?
- Det är klart att det är viktigt. Vi vill vinna och komma etta. Sedan såklart att få ha lite tur med lottningen och få ett bra lag som man kan slå och gå vidare. Det är det som är målet.

I Östersund blev det 1-0 till hemmalaget när lagen möttes den 28 september. Brwa Nouri gjorde matchens enda mål på straff då. Trots att Hertha inte har något att spela för mot ÖFK så tror Sotirios Papagiannopoulos att det kommer vara ett taggat hemmalag.

- Vi vet att vi kommer att möta ett riktigt bra lag. Fast att de inte har något att spela för så gäller det att vi verkligen är med från början och gör det vi ska göra och visar att vi ska göra en riktigt bra match. Och då tror jag att vi kommer att få med oss det resultatet som vi vill ha, säger backen.

Grupp J

# Lag S V O F +/− P
Publicerad 2017-12-07 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto