Foto: Bildbyrån.

Skellefteå mållösa i sex perioder – föll mot Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköping och Skellefteå låg på samma poäng i tabellen inför matchen. I kvällens möte storspelade Linköpings målvakt Jonas Gustavsson och höll nollan för tredje gången den här säsongen när Linköping vann med 2–0. Skellefteå har nu sex raka mållösa perioder i rad.

– Små marginaler, fortsätter vi skapa kommer det lossna, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till Cmore

Linköpings Daniel Olsson-Trkulja öppnade målskyttet i första perioden, därefter var matchen en lång Skellefteåjakt på kvittering. I andra perioden hade bortalaget hela 17 skott på mål, jämfört med Linköpings fem.

Linköpings målvakt Jonas Gustavsson storspelade och höll även undan Skellefteås försök i tredje perioden och Linköpings Derek Roy kunde sätta dit vinstmålet i slutet av matchen.

– Vi gör det bra och håller undan. En kombintation av bra försvarsspel och bra målvaktsspel av mig som gör att vi håller nollan, säger Linköpings målvakt Jonas Gustavsson till Cmore.

”Ruskigt bra chanser”

– Ruskigt bra chanser vi skapar i andra. Små marginaler, fortsätter vi skapa kommer det lossna, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till Cmore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.