Valberedningen nominerar Engström

IFK Göteborgs valberedning nominerar Mats Engström som ny ordförande i föreningen.
– Vi känner vår kandidat som en lugn, erfaren och omdömesgill ledare, med god förankring i föreningen och som drivande i det pågående reformarbetet i föreningen, säger Joakim Brinkenberg, ordförande i valberedningen.

Ordföranden i IFK Göteborg väljs för ett år i taget. Sittande ordföranden Frank Andersson har redan aviserat att han inte ställer upp för omval vid årsmötet i mars 2018. Valberedningen har sedan detta blev känt prioriterat ordförandefrågan då den positionen har en särställning i styrelsen.
– Vi är klara med våra överväganden, och går därför ut med vårt förslag redan nu. Även om den allsvenska säsongen nyligen är slut så läggs just nu mycket av grunden till verksamhetsåret 2018 och vi tycker det är viktigt att vårt förslag till ordförande blir känt så tidigt som möjligt för alla medlemmar, supportrar, anställda och partners till Sveriges finaste förening, säger Joakim Brinkenberg, som är ordförande i valberedningen.

Valberedningens process
Processen har kortfattat gått till så att valberedningen först samtalat med styrelsen, samt andra personer i och runt föreningen, för att sätta sig in i arbetet och göra en behovsanalys. Valberedningen har sedan tagit del av alla olika förslag på namn som kommit in för att matcha dessa mot behovsanalysen, vilket brukar innebära intervjuer av en handfull personer till varje vakans.

”God förankring i föreningen”
IFK Göteborgs valberedning nominerar Mats Engström som ordförande i föreningen. Mats är idag vice ordförande och har arbetat i styrelsen sedan årsmötet i mars 2015. Mats är till vardags regionchef på Nordea i Göteborg. Han har dessutom en bred fotbollserfarenhet efter att bland annat varit ordförande i Västra Frölunda IF.
– Vi känner Mats som en lugn, erfaren och omdömesgill ledare, med god förankring i föreningen. Vår bild är att Mats är drivande i det pågående reformarbetet i föreningen. Ett reformarbete, som bland annat handlar om att få balans i ekonomin, med större intäkter och lägre kostnader, säger Joakim Brinkenberg och fortsätter:
– Arbetet omfattar också en tydligare kommunikation, en ny sportslig satsning bland annat i form av konsekvent och långsiktig strategi för vår fotbollsakademi, där kravet på kortsiktiga sportsliga resultat inte skymmer en sund och långsiktig strategi i föreningens verksamhet. Effekterna av detta arbete är avgörande för föreningens framtid, och vår bild är att styrelsen är på god väg i sitt arbete. En skuta som IFK Göteborg tar helt enkelt tid att vända och kontinuitet i förändringsarbetet är därför viktigt.

Fler personer kommer nomineras
Utöver en ordförande så kommer valberedningen att nominera ytterligare personer. Vår analys pekar bland annat på ett behov av ökad sportslig kompetens i styrelsen.

Förslag mottages med intresse och mailas till info@valberedningenifkgoteborg.se.

Valberedningen består av Joakim Brinkenberg, Kent Olsson och Marcus Toremar.

IFK Göteborgs årsmöte 2018 kommer att avhållas 5 mars.