Djurgården straffvann – efter sen kvittering

Uppdaterad
Publicerad

Bortamatch mot Frölunda.

Då vann Djurgården storstadsmötet med 4-3 efter straffar – efter att ha kvitterat sent i tredje perioden.

Frölunda såg ut att vända och vinna hemma mot Djurgården när Ryan Lasch pricksköt in 3-2 i krysset i numerärt överläge med knappt sex minuter kvar av tredje. Men efter att Djurgården tagit ut målvakten med 1,5 minut kvar kvitterade Marcus Högström för gästerna och tog matchen till förlängning – där det blev mållöst och matchen fick avgöras på straffar.

Avgjorde med läcker straff

Där dröjde det först till den sjunde straffomgången innan Calle Ridderwall blev hjälte för gästerna när han stannade upp precis framför Johan Mattsson, drog en rad handledsfinter innan han la pucken upp i nättaket.

– Alla som körde innan mig gick på skott och det funkade inte. Riskabelt att göra den när det är uppkörd is, men den här gången gick det vägen, säger Ridderwall till C More.

– Vi hittar vägar tillbaka, väldigt starkt. Klantigt att tappa 2-1-ledning, men vi är starka som grupp och har bra självförtroende. Skönt att det fortsätter efter landslagsuppehållet. Att komma iväg härifrån med två poäng efter uppehållet är fantastiskt – riktigt bra vinst, säger han.

”Nu blåser det emot”

För Frölunda var det tredje raka uddamålsförlusten.

– Prestationen är bra, vi har kommit undan i många matcher med sämre prestationer och vunnit. Nu blåser det emot, nu har de den studsen med sig i slutet så de kvitterar, så det är surt, säger Roger Rönnberg till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.