Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

Jättebråket: "Mer eller mindre krig"

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Stort kaos utbröt precis efter den andra periodens slutsignal i matchen mellan Frölunda och Djurgården.

Stora delar av lagen åkte ut på isen – när Matt Donovan och Mikael Ahlén fajtades rejält.

De båda stjärnorna fick matchstraff efter bråket.

– Det var heta känslor, mer eller mindre krig, säger Sebastian Stålberg.

Patrik Lundh hade precis gett Djurgården ledningen med 2-1, och slutsignalen ljöd efter den andra perioden.

Då uppstod stort kaos i Scandinavium.

Det hela såg ut att starta när Sebastian Stålberg slog till målskytten Lundh i magen, och därefter började fler spelare bråka med varandra.

Båda lagen åkte ut på isen, och det bildades en ring runt Frölundas Matt Donovan och Djurgårdens Mikael Ahlén som svingade rejält mot varandra.

"Det är mer eller mindre krig"

De båda slagskämparna fick matchstraff efter bråket, och ytterligare åtta utvisningsminuter delades ut till andra inblandade spelare.

– Det var heta känslor, mer eller mindre krig, säger Sebastian Stålberg – som menar att bråket utbröt efter en tackling på Frölundas Ryan Lasch.

– De gör en onödig tackling med en sekund kvar. Det var bara för att han såg att det var Ryan. Då står vi upp, man gör inte så mot honom efter en slutsignal, säger Stålberg.

Patrik Lundh köper dock inte den förklaringen.

– Det får stå för dem, det är inget som vi har snackat om.

Ridderwall hjälte på straffar

Frölunda kvitterade direkt när den sista perioden startade.

Ryan Lasch och Marcus Högström såg till att ställningen var 3-3 efter full tid – och matchen gick till förlängning.

Till slut vann Djurgården med 4-3 efter straffar. Calle Ridderwall blev stor matchhjälte, när han gjorde straffläggningens enda mål.