Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Sågar sig själv – efter straffmissen

Färjestad i tvåmålsunderläge och tilldömda straffslag.

Entré Dick Axelsson. Men Färjestads stora stjärna missade straffen.

I andra periodpausen sågade han sig själv, och sitt försök.

– Den är riktigt dålig. Det är svårt att göra mål när man skjuter rakt på stöten, säger han i C More.

Färjestad mot Luleå. Ett mardrömsmöte för Luleå som de senaste åren haft stora problem att få med sig segrar från dessa möten.

Men i kväll kom segern. Efter landslagsuppehållet kunde norrbottningarna utnyttja sina många spelvändningar och tack vare ett betydligt effektivare målskytte än Färjestad så tillskrevs slutsiffrorna 4-1 till Luleås favör.

I kväll prydda av Stålmannen på sina dressar kom också Luleå ut som stålmän i de första minuterna där Färjestad inte stod emot.

Och redan innan alla, som i kväll inte var så många, satt sig ned i Coop arena så hade Emil Larsson skrinnat förbi försvaret, fintat bort Lars Haugen och firat 1-0 med hemmasupportrarna på ståplats.

Ett snyggt avslut signerat succévärvningen från Almtuna IS.

– Jag såg att backen tjuvade och gick ut mot sargen, och då stack jag in i mitten. Bara att tacka och ta emot, sa Larsson om sitt mål i C More.

Dick Axelssons kritik - mot sig själv

En som hade chansen att ge Färjestad en tidig reducering var Dick Axelsson som efter drygt sju minuter in på den andra perioden fick chansen på straffslag.

Men ensam mot Joel Lassinantti kom SHL:s målkung inte alls att få till det, och Luleås burväktare kommer inte att hyllas för sin straffräddning.

Avslutet landade givmilt på en Lassinantti som inte ens behövde anstränga sig.

Något Dick Axelsson kritiserade sig själv för i den andra periodpausen.

– Den är riktigt dålig. Det är svårt att göra mål när man skjuter rakt på stöten. Jag gör gärna om den, säger Dick i C More och fortsätter:

– Det är en höjd som är fruktansvärt dålig.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.