Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre Kronor

Drömmål av Axelsson – när Tre Kronor vann

Sverige har spelat årets första match i Karjala Cup. Tre Kronor mötte Tjeckien i en jämn fajt – som man till slut gick segrande ur.

En drömstart för Tre Kronor.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Karjala Cup är säsongens första delturnering i Euro Hockey Tour och ett ypperligt tillfälle för spelare från från SHL att slå sig in i det kommande OS-laget. En av spelarna som tog chansen i den inledande matchen mot Tjeckien var Dick Axelsson. Färjestadsspelaren avgjorde mötet med två mål i tredje perioden. 

Inför den sista perioden var ställningen i matchen 3-3. Då hade Dennis Everberg, Oscar Möller och Joakim Lindström målat för Sverige. Den sistnämnde satte ett snyggt handledsskott i Power play.

– Det där har vi sett förr. Joakim Lindström kan även göra det i Tre Kronor-tröjan, säger C Mores kommentator Lena Sundqvist.

Sanny Lindström: "Våldsamt vackert"

I tredje perioden tog Dick Axelsson över showen. Axelsson satte 4-3 i ett powerplay. Sverige kombinationsspelade smart fram till en fristående Dick Axelsson – som framför öppet mål inte gjorde några misstag.

Med två minuter kvar fick samme Axelsson pucken i offensiv zon. Med hjälp av André Petersson spelade han sig återigen fram till öppet mål och kunde sätta 5-3.

– Våldsamt läckert, våldsamt läckert, säger C Mores expert Sanny Lindström.

Grönborg: "Tjeckerna passar oss inte bra"

Huvudpersonen själv var självkritisk.

– Ja, jag är som bäst framför öppet mål, säger Dick Axelsson till C More. 

– Det är mycket tillfälligheter och jag har tur där ute.  Men jag var bra två gånger.

Rickard Grönborg var nöjd med insatsen i Euro Hockey Tours första match. Speciellt mot ett motstånd som Tjeckien.

– Jag är glad. Vi mötte tjeckerna fyra gånger förra året och vann bara en. Det här motståndet passar oss inte bra, säger förbundskapten Rickard Grönborg till C More.

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.