Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

KFF påbörjar stort trupparbete – två talanger erbjuds kontrakt

Allsvenskan

KALMAR. Skade- och tabelläget gjorde att Kalmar FF:s trupp blev 32 man stor. Nu påbörjas ett arbete för att få ner det till 26-27 spelare, inkluderat nyförvärv och eventuellt ett par uppflyttningar från U19-laget. 

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Kalmar FF fixade sig kvar i allsvenskan 2017, men med en trupp på totalt 32 spelare, varav tolv är osäkra med utgående kontrakt, så har det enorma arbetet inför 2018 satt igång. 

- Efter att vi blev klara förra veckan så har det varit en väldigt intensiv period och vi är en bra bit på väg, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam. 

Sakerna vid sidan planen kan vara klara redan innan Kalmar FF har sin föreningskonferens den 17:e november.

- Vi har en målsättning att vi där ska ha klart med hela organisationen, från U16 upp till A-laget, när det gäller alla ledare. Det tror jag vi ska kunna ha.

Annons

Där inkluderas beslut om assisterande tränaren Henrik Rydström som har ett utgående avtal, och Stefan Larssons tränarroll ska också spikas. 

Efter det ska A-truppen slimmas ner så att den till slut har 24 spelare exkluderat målvakter. Tre av de 24 platserna kan bli för spelare som under året har tillhört U19-laget. Yttern Adrian Edqvist, som startade mot Sirius, har redan skrivit på till 2020 och ytterligare två har blivit erbjudna avtal.

- Isak (Magnusson) och Adam (Hellborg) har också fått avtalsförslag. Det är spelare som vi vill lyfta in och satsa på. 

Magnusson gjorde allsvensk debut i våras, medan den centrale mittfältaren Hellborg fick sitta flera matcher på bänken. Båda är 19 år. 

När det gäller spelarna med utgående avtal så har Stefan Larsson och David Elm avslutat sina karriärer. Av de tolv återstående spelarna säger Andersson-Borstam att inget definitivt besked har tagits kring någon av dem, men Erton Fejzullahu berättade i en intervju med 24Kalmar att han i första hand vill hitta en ny utländsk klubb.

Annons

- Vi strävar efter kontinuitet, men några byten blir det alltid, säger Andersson-Borstam.

- Det är en process som börjar nu. Det kommer komma till att ett antal spelare ska ha en ny miljö helt enkelt, för allas bästa. 

Fakta

Kalmar FF:s spelartrupp

Utgående kontrakt: Jonathan Ring, Rasmus Elm, Filip Sachpekidis, Erton Fejzullahu, Papa Diouf, Marko Biskupovic, Lucas Hägg Johansson, Melker Hallberg (lån), Philip Hellquist, Romário Marques, Anton Maikkula, Adel Ziarat, David Elm (slutar), Stefan Larsson (slutar)

Kontrakt till och med 2018: Ole Söderberg, Markus Thorbjörnsson, Sebastian Starke Hedlund, Viktor Elm, Tobias Eriksson, Harmeet Singh, Mikael Dyrestam, John Håkansson, Emin Nouri, Sebastian Ramhorn, Johan Ramhorn

2019: Carl Johansson, Herman Hallberg, Romário, Mahmoud Eid, Måns Söderqvist, Viktor Agardius, Lumala Abdu

2020: Adrian Edqvist, Edvin Crona

Erbjudna kontrakt: Isak Magnusson (U19), Adam Hellborg (U19)

Publicerad 2017-11-06 kl 10:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto