Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

David Elm efter sista matchen: "Tänkt vara pappaledig nu"

Allsvenskan

KALMAR. Efter några tunga år med skador och hjärnskakningar valde David Elm att avsluta spelarkarriären. Han kommer inte att direkt hoppa in i en annan fotbollsroll.  
- Jag tror jag kan behöva ett litet break från allt vad fotboll heter, sa han efter sin karriärs sista match.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från KFF-Djurgården i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Så var det bara två bröder Elm kvar i svensk fotboll och Kalmar FF. David Elm gjorde ett kort inhopp mot Djurgården på söndagen, hans första match i allsvenskan sedan tredje juli, vilket också blev hans sista minuter i elitfotbollskarriären. 

- Jag tänkte inte så mycket. Jag hoppades det skulle dyka upp ett läge i straffområdet. Sedan satte de in Jonas Olsson precis samtidigt så det minskade ju chanserna. Har man en lång framför sig och en lång bakom sig är det svårt, sa Elm med ett leende. 

Helt slut är det ännu inte då det är träning i tre veckor till. Efter det blir det en lång semester med familjen och efter det ännu mer familjetid. 

Annons

- Jag har inte planerat så mycket. Jag har tänkt att jag ska vara pappaledig rätt stora delar av nästa år. Mjukstarta lite, eller om det nu blir någon mjukstart vet jag inte. Pappaledighet är inte att leka med. 

Med tanke på att du har arbetat på Barometern, har du funderat på att jobba mer inom media senare?
- Tanken har funnits där någon gång, men som sagt är jag öppen för jäkligt många saker. Jag vill inte begränsa mig utan jag söker brett. 

Finns det en möjlighet att du fortsätter i Kalmar FF i någon ny roll?
- Det blir nog ett litet avbrott från KFF tror jag. Jag tror jag kan behöva ett litet break från allt vad fotboll heter. 

34-åringen Elm avslutar en karriär där han som 20-åring spelade i svenska division 4 och som 26-åring för Fulham i Premier League. Det blev 16 matcher för Fulham när klubben under hans tid där tog sig till Europa League-final, 200 matcher i allsvenskan, och SM-guld med både Kalmar FF och Elfsborg. 

Annons

Han klarade förvånansvärt enkelt av hoppet från division 4 till Falkenbergs FF i superettan, där KFF till slut plockade upp honom. Efter bara ett halvår började han bli ordinarie hos smålänningarna efter en storförsäljning av anfallskollegan Ari till AZ. 

- Jag fick mycket förtroende direkt i Falkenberg. Det underlättar om man får spela direkt och blir en hyfsat viktig kugge i laget. 

- Sedan har det flutit på egentligen. Bortsett från lite skador här och där är jag sjukt nöjd. 

Publicerad 2017-11-06 kl 07:28

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto