Foto: TT Nyhetsbyrån

Maskinen Manchester City ostoppbar

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City fortsätter att vinna.

I stormötet med Arsenal tog laget sin tionde seger på elva omgångar.

Det ljusblå laget i Manchester har haft en imponerande höst. Och stormar redan nu mot ligaguldet.

Efter elva omgångar är klubben fortsatt obesegrad i Premier League, tio vinster och en oavgjord. Den tionde vinsten tog Manchester City efter 3–1 hemma mot Arsenal.

En kvart in i matchen var det den skicklige mittfältaren Kevin de Bruyne som ordnade hemmaledning med ett vänsterskott. Belgarens andra mål för säsongen, och åttonde poäng.

Jobbigare blev det för Arsenal i inledningen av andra halvlek. Raheem Sterling föll efter duell med backen Nacho Monreal och domare Michael Oliver pekade mot straffpunkten. Sergio Agüeros straff otagbar, in bakom Petr Cech via stolpen.

Inbytte anfallaren Alexandre Lacazette gav sen London-laget kontakt med sitt distinkta reduceringsmål. Men Manchester City har också en profilstark bänk – brasilianske anfallaren Gabriel Jesus ersatte Agüero och avgjorde toppmötet.

3–1-seger Manchester City som leder Premier League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.