Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Nilsson nära att bli hjälte i avskedet - Moberg Karlsson kvitterade sent för Peking

Allsvenskan

Lasse Nilsson såg ut att få avsluta karriären i Elfsborg som matchhjälte när han gjorde 3-2.
David Moberg Karlsson förstörde dock firandet när han kvitterade till 3-3 bara minuter före full tid.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

I hemmalaget gjorde klubbikonen Lasse Nilsson sin sista match för klubben, men fick nöja sig med att börja på bänken. Nilsson skulle dock hamna i fokus i slutet av matchen.

Viktor Prodell gav Elfsborg ledningen tidigt i matchen efter att Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson stått för en riktig blunder och släppt in bollen mellan benen.

Efter 37 minuter var det Elfsborgs tur att bjuda tillbaka när Jesper Manns gav bort bollen till David Moberg Karlsson. Norrköpings anfallare tacka och tog emot och dundrade upp bollen i krysset.

I den andra halvleken nickade sedan Norrköping skyttekung, Kalle Holmberg, in 2-1 för bortalaget. Anfallarens 14:e mål för säsongen. Ett mål som tog honom upp i delad skytteligatopp tillsammans med Djurgårdens Magnus Eriksson.

Annons

- Självklart är det kul att göra mål och vara där uppe i toppen, säger skytteligavinnaren Kalle Holmberg till C More.

Peking fick dock inte jubla länge, utan Viktor Prodell nickade in kvitteringen på hörna bara minuten senare.

Lasse Nilsson byttes in för Elfsborg och i den 83:e minuten gjorde han 3-2 på straff. Bara minuter därpå kunde Nilsson också gjort 4-2, men bollen rensades på mållinjen efter att först ha tagit i stolpen.

I stället kvitterade David Moberg Karlsson för hemmalaget och Nilsson fick alltså inte bli hjälte i sin sista match för klubben.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Manns, Dresevic, Nilsson, Lundqvist – Lundevall, Holmén, Dyer, Jebali – Prodell, Karlsson

Norrköping: Mitov – Dagerstål, Johansson, Fjoluson, Wahlqvist, Smith, Thorainsson, Skrabb – Moberg Karlsson, Holmberg, Jacobsen