Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Fiasko för Bajen - föll mot nedflyttningsklart HBK

Allsvenskan

Hammarby tog emot Halmstad på Tele2 Arena i sista omgången i allsvenskan. Hammarby avslutade i ett fiasko, där man förlorade mot nedflyttningsgänget Halmstad med 3-1.
- Det känns förjävligt och bittert, säger Hammarbys Kennedy Bakircioglu till C More efter matchen.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Hammarby inledde starkt i omgångens sista match mot Halmstad. Hemmalaget tog ledningen redan i 12:e minuten. Mats Solheim sköt en lång krossboll till Muamer Tankovic som snyggt satte 1-0, och gör sitt första allvenska mål för Hammarby.

Halmstad jobbade sig in i matchen och fick en utdelning i 26:e minuten. På en hörna nickade Aboubakar Keita in kvitteringsmålet för Halmstad.

Halmstad tog ledningen i den 71:e minuten av högerbacken Marcus Mathisen. 21-åringen nickade in målet på en hörna slagen av Hoskuldur Gunnlaugsson.

Tryggvi Haraldsson, som byttes in i slutet på första halvlek punkterade matchen när han gjorde 3-1 till bortalaget. Haraldsson vann bollen på egen planhalva och gick solo hela vägen till Hammarbys mål och skjöt in 3-1, som också blev slutresultatet.

Annons

Halmstad, som redan var klart för nedflyttning, fick avsluta på topp i allsvenskan med totalt 24 poäng. Hammarby slutade på en åttonde plats med 38 poäng.

Hammarbys Kennedy Bakircioglu sammarfattar den sista matchen på säsongen som bedrövlig.

- Vi borde skämmas. Det här är inte acceptabelt på något sätt. Jag vet inte vad som hände, Halmstad gör det bra, men vi kommer inte upp i nivå överhuvudtaget, säger han till C More och fortsätter:

- Jag vet inte om det är underskattning. Någonstans så gör vi det bra första 15-20 minuterna där vi ändå är det bättre laget. När de får göra 1-1 så känns det som att vi är tilbakadragna och det blir stora hål. Idag är det inte bra.

Lagens startelvor:

Hammarby: Wiland - Saevarsson, Paulsen, Degerlund, Solheim - Hamad, Andersen, Bakircioglu, Tankovic - Dibba, Svendsen.

Annons

Halmstad: Nilsson - Mathisen, Liverstam, Berntsson - Westerberg, Silfwer, Keita, Bengtsson - Gunnlaugsson, Svedberg, Gudmundsson.

Se matchen i C More Hockey och streamat på C More med start 15.00.