Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Stark säsongsavslutning för AIK

Allsvenskan

Den redan klara tabelltvåan AIK gästade Örebro inför allsvenskans sista omgång. Bortalaget startade starkt och plockade hem de sista tre poängen för säsongen.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

AIK hade redan säkrat andraplatsen i allsvenskan inför den sista omgången borta mot Örebro.

Hos gästerna startade trotjänaren Patrik Haginge, som gjorde sin sista match i ÖSK-tröjan. Det blev 32-åringens första start för året.

Det var en jämn match inledningsvis, men gästerna tog övertag i mitten av första halvlek. AIK spelade en hel del på Örebros planhalva och gjorde sedan två mål på två minuter. Första målet kom i efter trettio spelade minuter där Nils-Eric Johansson kom på vänserkanten och spelade in en boll till Chinedu Obasi som petade in 1-0 till AIK.

AIK utökade sin ledning bara en minut senare. Ett lågt inlägg av Ishizaki nådde Stafanelli som rullade in bollen i mål och gjorde där med sitt nionde mål i allsvenskan.

Annons

Örebro hade det tungt i större delen av matchen, men kunde bryta sin måltorka på tre matcher tillslut. Kennedy Igboananike satte 2-1 i 67:e minuten. Matchens sista minuter bestod av få chanser och matchen slutade 2-1.

AIK slutade stakt med 57 poäng och man var dessutom obesegrat på 12 raka matcher då senaste förlusten var mot Göteborg den 10 augusti. Örebro slutade elva med 36 poäng.

Stefan Ishizaki spelade sin sista match för AIK och fick en fin inramning av AIK-supportrarna.

- Jag tycker att vi börjar helt okej första kvarten. Vi kommer inte riktigt in i den pressen vi vill och är enkelt bortspelade ibland, säger han till C More.

På frågan hur tankarna går nu efter matchen när han har spelat sin sista match i AIK-tröjan svarar han: