Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häcken jagar tredjeplatsen: "Ska vara blodtörstiga hästar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Europadrömmen lever.
Häcken kommer göra allt för att förverkliga den.
- Vi har en nivå där vi kan slå alla lag i allsvenskan. Vi måste nå upp dit nu när det gäller som mest, säger Alexander Faltsetas.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Så ska allt då avgöras. Djurgården, Östersund eller Häcken. Ett av de tre lagen slutar trea i allsvenskan 2017 och kniper den sista Europaplatsen.

Vad gäller motståndet i den sista omgången så reser Djurgården (50 poäng) till Kalmar, Östersund (49 poäng) till Jönköping och Häcken (49 poäng) till Malmö. Vilken destination är mest svårbemästrad?

- Malmö, säger Häckens Alexander Faltsetas.

- I och med att de vill avsluta snyggt inför hemmapubliken.

Hur slår ni dem?
- De kommer nog ha bollinnehavet. Vi måste ligga kompakt defensivt, kriga på. Och när vi väl får våra möjligheter måste vi sätta dit dem.

Annons

Han tillägger:

- Det blir en tuff match, men vi har en nivå där vi kan slå alla lag i allsvenskan. Vi måste nå upp dit nu när det gäller som mest. Vi ska vara blodtörstiga och springa som hästar.

Blodtörstiga hästar alltså?!
Faltsetas skrattar till.

- Ja, man måste ha lite sådana sjuka grejer.

Tränaren Mikael Stahre: 

- Vi går självklart för Europaplatsen. Att både Djurgården, Östersund och Häcken vinner sina bortamatcher är inte jättetroligt. Något lag lär falla. Vi ska jobba som fan för att det inte ska bli vi.

Hur mycket kommer ni hålla koll på de andra matcherna?
- Vi har inte pratat om det än. Det blir framförallt från andra halvlek och framåt. Då får man se hur det ser ut. Man får spela en vanlig match så länge som möjligt, sedan skulle man kunna påverka sista delen beroende på läget. Ska man upp med målvakten på sista hörnan, typ.

Annons

För en hel del spelare blir mötet med redan guldklara Malmö FF det allra sista de gör i Häcken-tröjan. Som Fotbollskanalen tidigare har rapporterat är det klart att Mohammed Abubakari och Chisom Egbuchulam lämnar efter säsongen. Mathias Ranégie, David Engström och Jakob Lindström lär göra dem sällskap. Kanske även Paulinho och Ahmed Yasin.

Den sistnämnde, som har lyst starkt under hösten, har ett låneavtal som löper ut. Häcken vill köpa loss honom från AIK, men än är inget klart.

- Jag ska prata med AIK så får vi se vad de säger om framtiden, konstaterar han och tillägger:

- Det har varit en jävligt rolig tid i Häcken med alla spelare och tränare. Jag har haft det riktigt bra faktiskt. På och utanför planen. Jag är jättenöjd och Häcken kommer alltid vara ett alternativ.

Nu låter det nästan som att du tar farväl?

Annons
- Nej, absolut inte! Man vet aldrig i fotboll...

Vad vill du då?
- Svårt att säga. Jag tar en dag i taget. Jag har lärt mig en sak: Att tänka för mycket är bara dåligt. Jag tar en sak i taget och kollar vad som finns när det gäller.

Fakta

Läget i Häcken

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Joel Andersson, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Jakob Lindström, Kevin Ackermann, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Mervan Celik, Paulinho, Chisom Egbuchulam, Mathias Ranégie

Trolig startelva (4-2-3-1): Abrahamsson - J. Andersson, Lindgren, Ojala, Binaku - Faltsetas, Friberg - Mohammed, Irandust, Yasin - Paulinho

Saknas: David Engström (skadekänning), Mohammed Abubakari (avstängd), Alhassan Kamara (knä), Jasmin Sudic (knä), Alexander Farnerud (knä)

Publicerad 2017-11-05 kl 08:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto