Skyttekungen bröt Djurgårdens segersvit

2:13 min

Djurgården hade fyra raka segrar i SHL inför bortamötet mot Färjestad. Då slog hemmalagets skyttekung Dick Axelsson till igen och satte avgörande 2-0-målet i öppen bur. Djurgården reducerade sedan förgäves.

Axelsson avgjorde jubileumsmatch

Färjestad firade 85 år som förening i samband med matchen och Dick Axelsson kunde fira sitt elfte mål för säsongen. Målet kom med knappt två minuter kvar av tredje perioden när Färjestad hade ledningen med 1-0 och Djurgården plockat ut målvakten. Axelsson drygade därmed ut ledningen i SHL:s skytteliga.

Djurgården reducerade med 22 sekunder kvar, men Färjestad höll undan och tog därmed revansch för gårdagens förlustmatch i Stockholm.

– Fantastiskt sätt att komma tillbaka på efter matchen igår, säger Färjestads Alexander Johansson till Radiosporten.

Lindholms hattrick sänkte Malmö

Ny delad tvåa i skytteligan bakom Axelsson är Skellefteås Pär Lindholm som gjorde tre mål mot Malmö i segermatchen med 4-2. Därmed bröts Malmös segersvit om fem raka segrar. Både Axelsson och Lindholm visar därmed fin form inför landslagsuppehållet med Karjala-turneringen.

– Det är tredje gången jag gör hattrick. Grymt kul när det händer, säger Lindholm till Radiosporten.

Matchen mellan HV71 och Frölunda blev försenad då Frölundas lag fick problem med bussen på väg till arenan.

Skellefteå AIK-Malmö 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (4.50) Sebastian Ohlsson (Andreas Wingerli, Tim Söderlund), 2-0 (5.30) Pär Lindholm (Oscar Möller, Joakim Lindström).

Andra perioden: 2-1 (2.05) Jens Olsson (Lukas Haudum), 2-2 (3.25) Max Görtz (Johan Olofsson, Tuukka Mäntylä), 3-2 (12.29) Pär Lindholm (Oscar Möller, Joakim Lindström).

Tredje perioden: 4-2 (19.35) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Jonathan Pudas).

Skott: 37-29 (11-10, 15-12, 11-7).

Publik: 5 085.

Färjestad-Djurgården 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (9.30) Jens Westin (Johan Ryno, Alexander Johansson).

Tredje perioden: 2-0 (18.22) Dick Axelsson (Theodor Lennström), 2-1 (19.38) Calle Ridderwall (David Bernhardt, Lukas Vejdemo).

Skott: 31-17 (13-4, 10-4, 8-9).

Publik: 8 500.

Brynäs-Mora 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (4.15) Jonathan Granström (Aaron Palushaj, Lucas Carlsson), 2-0 (5.37) Simon Bertilsson (Marcus Westfält), 3-0 (10.38) Christopher Liljewall (Daniel Paille, Linus Ölund) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-1 (5.45) Robin Johansson spel fyra mot fem, 4-1 (10.55) Aaron Palushaj (Ryan Gunderson, Jesper Jensen) spel fem mot fyra, 4-2 (17.26) Tomas Skogs (Robin Johansson).

Tredje perioden: 5-2 (2.48) Simon Bertilsson.

Skott: 28-27 (12-9, 8-11, 8-7).

Publik: 5 735.

Växjö-Rögle 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (1.25) Martin Lundberg (Brendan Shinnimin, Andrew Calof).

Tredje perioden: 2-0 (5.41) Liam Reddox (Noah Welch), 3-0 (17.35) Andrew Calof (Martin Lundberg, Brendan Shinnimin).

Skott: 50-29 (13-9, 19-10, 18-10).

Publik: 4 315.

HV71-Frölunda 5-4 (1-0, 2-3, 2-1)

Första perioden: 1-0 (9.18) Victor Ejdsell (Robin Figren, Lawrence Pilut).

Andra perioden: 2-0 (3.50) Victor Ejdsell (Christoffer Persson), 2-1 (9.49) Victor Olofsson (Adam Almquist, Ryan Lasch) spel fem mot fyra, 2-2 (10.35) Sebastian Stålberg (Simon Hjalmarsson, Jesper Emanuelsson), 2-3 (16.25) Carl Grundström (Victor Olofsson, Adam Almquist) spel fem mot fyra, 3-3 (17.03) Lawrence Pilut (David Ullström, Stefan Elliott).

Tredje perioden: 4-3 (12.05) Mattias Tedenby (Martin Thörnberg, David Ullström) spel fem mot fyra, 5-3 (14.57) Kevin Stenlund (Mattias Tedenby, Sebastian Wännström), 5-4 (19.24) Carl Grundström (Joel Lundqvist, Victor Olofsson).

Skott: 23-21 (10-6, 7-10, 6-5).

Publik: 7 000.