Linköping sköt ner Brynäs på kvalplats

Publicerad 2017-11-02

LINKÖPING. Tredje raka förlusten – och Brynäs är tillbaka på kvalplats.

Men lagkaptenen Jacob Blomqvist, 30, tycker ändå att Linköpingsmatchen var ett steg i rätt riktning.

– För att ta poäng framöver måste vi försöka spela så här, säger Blomqvist.

Följ ämnen
Brynäs IF

För 187 dagar sedan var Brynäs ett mål från att vinna SM-guld. Nu är läget ett helt annat. Efter 1-3-förlusten mot Linköping är Brynäs återigen nere på kvalplats.

– Klart blir man påverkad. Det är ens jobb. Att vinna hockeymatcher är det roligaste som finns. Det tråkigaste som finns är att förlora hockeymatcher, men man får inte gräva ner sig, säger Jacob Blomqvist.

”Otroligt frustrerande”

Trots tabelläget och tre raka förluster hittar Blomqvist ändå en hel del positivt från matchen mot Linköping.

– Otroligt frustrerande att inte få med sig poäng, men för att ta poäng framöver måste vi försöka spela så här och ta med oss det.

Prestationsmässigt är det ändå en bra match. I dag spelar vi som vi vill och som vi ska, säger Brynäskaptenen.

Vi får till en del långa anfall, stundtals för vi matchen ganska mycket och vi skapar, men vi är inte tillräckligt effektiva. Men spelar vi så här kommer utdelningen att komma, säger Blomqvist.

Precis som Brynäs har Linköping haft en rätt tung inledning på säsongen.

– Sådana här segrar är viktiga, när det kanske inte kuggar i riktigt som vi vill offensivt, säger Niklas Persson, 38, som gjorde det matchavgörande 2-0-målet.

”Det känns skönt”

Vilket också var hans första mål för säsongen.

– Klart det är skönt. Det har inte direkt saknats chanser, men man går inte och funderar på det, som man gjorde för några år sedan, säger LHC-kaptenen.

*Var det mer mål-grubblerier när du var yngre?

– Hade man varit 25 hade man gått in och frågat om man hade fått sluta, haha. Nej, men jag försöker bara göra mitt jobb och sedan får man summera antalet mål och assist efter 52 omgångar. Nu behöver jag inte oroa mig för att bli nollad i alla fall, säger Persson.

Resultatservice