Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Svendsens nötande gav äntligen resultat: "En present till pappa"

Allsvenskan

STOCKHOLM. I flera år har Sander Svendsen tränat på att bryta in och avsluta i bortre hörnet.
Mot Sirius lyckades han göra just det målet - för första gången någonsin.
- En födelsedagspresent till min pappa, säger Hammarby-anfallaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarby-Sirius i spelaren ovan.

Under måndagen spelade Hammarby 3-3 hemma mot Sirius. Bajen ledde med 2-0, tappade till 2-3 och kvitterade sent genom Sander Svendsen, som bjöd på två mål mot Uppsala-laget.

Den norske anfallaren ser på poängtappet som en förlust.

- Vi gav bort enkla mål, då blir det svårt. Vi kom tillbaka de sista 20 minuterna och då var det spel mot ett mål. De hade en chans på slutet som de kunde dödat matchen med. Men det känns surt, vi ledde med 2-0 och ska egentligen ha tre poäng. Vi måste komma fram till vad det är vi ska göra för att undvika den typen av mål framöver, säger Svendsen.

Annons

- För att vara med i toppen nästa år måste vi upp många hack. Vi måste få stabilitet. Vi har så mycket kvalitet i vårt lag, så klarar vi av att hitta rätt i hur vi håller nollan så ska det bli massa mål framöver. Jobbar vi på tror jag det blir jättebra.

20-åringen står nu noterad för fyra mål på åtta allsvenska framträdanden.

- Att göra mål är mitt jobb som anfallare. Jag ska göra poäng och jobba hårt för laget defensivt. Det är alltid en go känsla att göra mål, men när det känns som att vi förlorar så är det oavsett surt om jag gör mål eller inte. 

Framför allt Svendsens andra mål var av det finare slaget. Den tidigare Molde-spelaren tog emot bollen vid straffområdeslinjen, vände bort en försvarare och borrade in 3-3 i bortre hörnet över målvakten.

Annons

- Jag har tränat på det där i tre år, och det är första gången jag får till det. Jag och Pablo (Pinones-Arce, Hammarbys assisterande tränare) har stått dag in och dag ut de sista veckorna och jobbat med precis det. Så det var ett härligt mål för honom och mig. Sen är min pappa på besök och det är hans födelsedag, så jag får se på de målen som en bra födelsedagspresent till honom.

Så du har jobbat på det där i tre år?
- Ja, i mer än tre år. I Molde jobbade jag med en anfallslegendar som heter Odd Berg, som varit skyttekung där. Vi jobbade dag in och dag ut på att bryta in och lägga bollen i bortre hörnet. Men jag lyckades inte med det i Molde, så det är väldigt gott att jag äntligen fick sätta dit den.

Annons
Publicerad 2017-10-24 kl 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto