Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

"Klart att det är så – det borde alla förstå"

Kennedy Bakircioglu har är klar för ett år till i Hammarby. Ett år som blir hans sista.

Efter måndagens 3-3-match match mot Sirius berättar han om diskussionerna som ledde fram till det nya kontraktet, sin nya lön och var han ser sig själv i framtiden.

– På något sätt kommer jag alltid att vara en del av den här klubben, säger han.

Sander Svensen tillsammans med Kennedy Bakircioglü.
Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Kennedy Bakircioglü.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

I dagarna blev det klart att Kennedy Bakircioglu förlänger sitt kontrakt med Hammarby. Det nya kontraktet sträcker sig över 2018 och innebär i första hand att mittfältaren ska konkurrera om speltid, men också att han ska kunna bidra med sin erfarenhet utanför planen.

– Vi har pratat om vilka funktioner jag kan bidra med, som spelare i första hand och självklart även med de nya, unga killarna. Jag har varit med på en ganska lång resa med Hammarby, säger Bakircioglu.

– Jag känner inte att jag är klar, så vi var ganska eniga om hur vi skulle gå vidare för att det skulle bli så bra som möjligt för både mig och Hammarby. Till slut landade vi i att det blir ett år till och det är det sista året.

Handlar beslutet mest om dig som spelare, eller är tanken att du mest ska tillföra andra saker i den här truppen?

– Tanken är att jag ska kunna konkurrera på samma villkor som alla andra spelare, och jag har accepterat den rollen jag har. Kommer jag in som i dag så vill jag göra mitt allra bästa och se till att bidra. 

"Har gått ner mycket i lön"

Du får ingen speciell titel alltså? 

– Nej. Inte riktigt så. Då hade jag nog inte fortsatt spela fotboll, men jag ska ändå kunna fördela mina uppgifter på det sättet också att jag hjälper till. När jag inte spelar ska jag se till att mina lagkamrater mår bra och ge alla bra energi. Vi kommer att diskutera en hel del under året. Det är klart att jag vill vara med och hjälpa till på alla sätt. 

Det är sista året med Hammarby, är det även klart att det blir sista året med fotboll för dig? 

– Just nu vet jag inte hur det blir. Det gäller att känna efter hur kroppen mår och det vågar jag inte säga nu. Men vad gäller att spela fotboll i Hammarby har vi tagit beslutet att det är sista året.

Har du fått gå ner mycket i lön?

– Det är klart, det borde alla förstå. Man kan inte ha samma lön när man blir äldre och är i slutet av sin karriär. Men jag accepterar det och det känns bra. Jag förlorade mycket pengar när jag kom hem och tillbaka till Hammarby också, pengarna har inte varit det viktigaste här utan det är hjärtat, förklarar han.

"Klart att jag gärna vill jobba i föreningen"

Vill du ha en roll i Hammarby även efter karriären? 

– Ja, varför inte? Det är klart att jag gärna skulle vilja jobba i föreningen och fortsätta vara en del av den. 

Har det förts några sådana diskussioner? 

– Ja, det har det. Det har det gjort. Sedan får vi se exakt vad det blir. Det kan inte jag svara på nu. Det som gäller nu i första hand är att jag är kontrakterad som fotbollsspelare.

Men du blir kvar i klubben i någon roll om du får som du vill? 

– Ja, det är klart. Jag har varit i den här klubben länge och har ett stort hjärta för den. Jag vill vara en del av den. På något sätt kommer jag alltid att vara det, oavsett om jag jobbar i den eller inte.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.