Uppdaterad 2018-03-22 | Publicerad 2017-10-23

Det var en match som främst handlade om att förbättra sin position i mitten av tabellen.

Då bjöd Hammarby och Sirius på ett mindre målkalas.

Sirius vände 0–2 till 3–2 innan Hammarby kvitterade sent genom Sander Svendsen.

– Det känns som vi förlorade i dag. När vi har 2–0 måste vi vinna, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Följ ämnen

Två ganska formsvaga lag bjöd på en fartfylld match på ett kylslaget Tele2 Arena. Sirius kom visserligen från en seger men hade dessförinnan sju raka förluster. Hammarby hade två raka förluster men började inspirerat på Tele2 Arena.

En isländsk fot serverade fram till både 1–0 och 2–0. Från sin kant stod högerbacken Birkir Mar Saevarsson för två fina inlägg fram till Jiloan Hamad och Sander Svendsen som med högern respektive huvudet ordnade en tvåmålsledning mellan matchminut 17 och 22.

Maholli stekhet

Sirius lät sig inte nedslås av det. Med Shkodran Maholli i spetsen vände man i stället till ledning med 3–2 på 25 minuter.

Efter att Maholli reducerat till 2–1 i den 34:e minuten kom 2–2 tidigt i den andra. Maholli spelade då fram Johan Andersson i en snabb kontring.

Men Shkodran Maholli var inte klar där. Sex minuter efter 2–2-målet var Maholli på rätt plats och sköt in 3–2 från nära håll, hans andra mål i matchen och sjätte för säsongen.

Svendsen tvåmålsskytt

Efter Sirius ledningsmål tog Hammarby över spelet och gick för en kvittering. En kvittering som till slut kom.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid placerade Sander Svendsen snyggt in sitt andra mål för kvällen fram till 3–3. Efter det låg hemmalaget på för 4–3 och var nära flera gånger om. Men det slutade oavgjort i en minst sagt fartfylld match.

– Vi gör två fina mål och har allt under kontroll. Sen blir vi nonchalanta. Vi måste vinna, det finns inga ursäkter.

”Stolt över killarna”

Sirius tränare Kim Bergstrand:

– Jag tycker våra spelare gör det fantastiskt bra som åker hit, ligger under med 2-0 och lyckas vända och har bra lägen att döda matchen. Jag är väldigt stolt över killarna. Vi har en skadesituation utöver det vanliga och skrapar på botten av vår trupp.

Hammarby har nu inte vunnit på fyra matcher och buades ut av hemmapubliken efter slutsignalen.