Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Hammarby var på väg att tappa en 2-0-ledning till den stenhård hemmaförlust.

Men i grevens tid klev Sander Svendsen fram och frälste Bajen med sitt 3-3-mål.

– Det finns inga ursäkter, vi borde vara ett bättre lag än Sirius i dag, säger Jakob Michelsen.

Det var en match som på förhand inte utlovade särskilt mycket dramatik, då både Hammarby och Sirius sitter tryggt i det allsvenska mittenskiktet och inte hade så mycket tabellmässigt att spela för.

Men underhållning, det bjöds det på.

Till en början såg Hammarby ut att gå mot en säker seger mot grannarna från Uppsala. Jiloan Hamad öppnade målskyttet efter 17 minuters spel och bara fem minuter senare utökade Sander Svendsen till 2-0.

Maholli tvåmålsskytt mot Bajen

Det verkar bara ha väckt vargen i Sirius. Shkodran Maholli reducerade med tio minuter kvar av den första halvleken. Sen rivstartade de blåsvartrandiga gästerna den andra halvleken.

Johan Andersson prickade in kvitteringen tio minuter in innan Maholli satte sitt andra mål för aftonen efter dryga timmens spel.

Eufori uppstod på bortaläktaren, desto mer avslaget var det hos hemmapubliken och hemmalaget.

Länge såg Hammarby inte ut att få med sig något från den här matchen, men med bara fem minuter klev räddaren fram.

Norrmannen Svendsen fick en passning av Kennedy Bakircioglü, vände bort sin back vid straffområdeslinjen och skruvade vackert in 3-3-målet.

Michelsens hårda kritik mot egna spelarna

Poängen innebär att Hammarby har säkrat det allsvenska kontraktet, men tränaren Jakob Michelsen var inte särskilt nöjd.

– Det känns som att vi förlorade i dag, när man leder med 2-0 och sedan måste jaga. Vi fick en bra start och dominerade första halvtimmen, vi hade allt under kontroll och det irriterar mig så klart att de gör mål. Två mål på hörnor, trots att vi visste att de skulle vara bra där, säger han och fortsätter:

– Jag är nöjd med Rebin Asaad, Oscar Krusnell och Sander Svendsen. Men utöver det måste spelarna höja sig. Vi måste vinna hemma mot Sirius.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.