Jönköpings Tommy Thelin vid straffpunkten. Foto: Bildbyrån

Jönköping Södra ett steg närmare nytt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping Södra slipper direkt nedflyttning. Det står klart efter 2-0-segern hemma mot Kalmar FF.

Jönköping Södra spelade för att lyfta från kvalplatsen. Kalmar för att definitivt säkra nytt allsvenskt kontrakt.

Kalmar startade piggast, ägde mycket boll och testade Anton Cajtoft i Jönköpingskassen. Men det var hemmalaget som gjorde första målet. I 18:e minuten fick Kalmarbacken Mikael Dyrestam bollen på handen – straff till Jönköping.

Lagkapten Tommy Thelin klev fram och placerade kallt in bollen till höger om Hägg-Johansson i Kalmarmålet. 1-0 till Jönköping som där och då bytte plats med Sundsvall ovanför kvalstrecket,  i och med bättre målskillnad.

Fler straffsituationer

Andra halvlek var länge mållös och lagen turades om att hålla i bollen inför 4 563 åskådare på Stadsparksvallen.

Efter 70 minuter ville Jönköping ha straff igen. Kalmarmålvakten Hägg-Johansson kom sent in och fällde Tommy Thelin, som fick se domare Magnus Lindgren fria.

I 87:e minuten fick dock J-Södra chans från elva meter igen. Dyrestam var inblandad återigen då han hakade upp Dennis Kozica, som själv tog hand om straffen. 2-0 betyder att Halmstad och AFC Eskilstuna åker ur Allsvenskan – och att Jönköping avancerar upp på något säkrare mark i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.