Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häcken åker tillbaka till Dubai - kritiseras av fansen

Allsvenskan

GÖTEBORG. Häcken åker på ett nytt träningsläger till Dubai.
Något som inte uppskattas av de egna fansen.
- Jag är besviken, säger Robin Carlander, ordförande i supporterklubben Getingarna.

Foto: Bildbyrån.

Inför årets säsong åkte såväl IFK Göteborg som AIK och Häcken på träningsläger till Dubai i Förenade Arabemiraten. Ett beslut som rörde upp känslor. Anledningen är att landet har kritiserats för tveksam demokrati och brist på mänskliga rättigheter.

Så sent som för någon vecka sedan meddelade IFK Göteborg att de, delvis efter att ha lyssnat på fansens åsikter, nobbar destinationen för sitt läger 2018. 

Häcken åker dock tillbaka.

- Vi är medvetna om att det har blivit en kontroversiell fråga i fotbolls-Sverige, men kanske just därför är detta ett viktigt beslut för BK Häcken, för att vi är övertygade i vår tro att fotboll kan förena och göra skillnad, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Annons

Beslutet får kritik av den egna supporterklubben Getingarna, som tidigare har uttryckt en önskan om att undvika destinationen.

- Vi har inte varit lika öppna med vår kritik utåt, men gav en stark önskan på årsmötet från Getingarnas håll att man inte skulle bege sig dit nästa år, säger ordförande Robin Carlander.

Hur känns det att de inte har lyssnat?
- Jag tycker inte att det är bra, inte att det är roligt. Olyckligt är nog ordet. Jag kan förstå att det är sportslig överlägset, men jag tycker ändå inte att det är bra.

Kommer ni framföra någon ytterligare kritik?
- Det är väl inte omöjligt... Vi ville inte ställa till bråk. Vi trodde att det skulle vara en enkel sak att få dem att inte åka tillbaka nästa år. Det kanske var ett misstag att vi inte var tillräckligt hårda. Det kanske får bli en motion till nästa årsmöte. Vi får snacka igenom det i styrelsen.

Annons

När Sonny Karlsson hör om kritiken säger han:

- Vi har haft diskussioner med dem. Vi har träffat Getingarna och pratat igenom det. Då sa vi att vi inte kommer vara främmande för att göra detta utav den anledningen att vi kanske ska göra det, bör göra det.

Han fortsätter:

- Vi gör det av den enkla anledningen att vi tror på fotbollen som mötesplats. Vi kommer försöka hitta på lite grejer med vårt A-lag, dra det ett steg längre än att bara åka dit på ett fotbollsläger.

Något som också har spelat in i beslutet är det faktum att föreningens ungdomsturnering Gothia Cup kommer exporteras till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Den första upplagan av turneringen planeras till 2019.

- När man väl tar ett sådant här beslut är det helheten som blir avgörande. Men vi har Gothia och mötet är viktigt för oss. Därför är det viktigt för oss att vi står för det hela vägen, säger Sonny Karlsson.

Annons

Träningslägret kommer genomföras i februari.

Publicerad 2017-10-23 kl 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto