Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BK Häcken

Jättedrama när kampen om Europa tätnar rejält

Djurgården och Häcken drabbade samman på Tele 2 arena i kampen om Europaplatser.

Vinnaren? Det blev Östersund.

– Helt ärligt är jag inte nöjd med en poäng, säger Özcan Melkemichel.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT KOD 11840 / TT NYHETSBYRÅN

Det är tajt i kampen om Europaplatserna. Djurgården och Häcken är i högsta grad med i den kampen. 

På Tele 2 arena var det bortalaget Häcken som började bäst. I 36:e minuten piskade Paulinho in 1-0 bakom Andreas Isaksson. Men Djurgården skulle komma att replikera snabbt. Bara fyra minuter senare fick hemmalaget hörna. Jacob Une Larsson var långt i från längst på planen. Men på hörnan nådde han högst och kunde knoppa in kvitteringen. 

Det var många gamla lagkamrater på Tele 2:s plastgräs. Alexander Falsetas och Mattias Ranegie har tidigare spelat i Djurgården medan Kim Källström är en gammal Häckenspelare.

Stahre: "Sveriges bästa målvakt"

Just den gamle Djurgårdaren Mattias Ranegie spelade en huvudroll i slutet av matchen. Med tio minuter kvar av matchen nådde Ranegie högst i straffområdet och fick till en kanonnick mot mål. Men Andreas Isaksson gjorde en superräddning. Isaksson hade mycket att göra i slutet av matchen, som blev en ren chanskavalkad. 

– Det var kul att man fick hjälpa till lite i dag. Vi hade någon period som inte var så där jättebra. Då fick jag hjälpa till, säger Andreas Isaksson till C More.

– Nu gäller det att vi visar att vi vill vinna den sista matchen.

Häcken tryckte på för att avgöra men på tilläggstid var det Djurgården som var närmast. Ett inlägg kom fram till inbytte Aliou Badji som nickade i ribban. Inget av lagen fick in något avgörande mål och matchen slutade 1-1.

– De har Sveriges bästa keeper genom tiderna i mål, säger Häckens tränare Mikael Stahre till C More. 

Det oavgjorda resultatet gynnade främst Östersund. Jämtarna vann sin match och ligger nu på samma poäng som Häcken – tre poäng bakom Djurgården på den sista Europaplatsen.

Özcan Melkemichel efter 1-1 mot Häcken:

– Helt ärligt så är jag inte nöjd med en poäng. Det var rättvist sett ur matchen. Man måste alltid titta till sitt eget lag, vi gör ingen dålig match på något sätt. Utan tvärtom. Det finns saker i spel som vi kan höja, framför allt vårt anfallsspel. Vi når inte riktigt upp i nivå där, det känns som att vi har stannat av. Vi måste förbättra det över kommande matcher, säger han. 

– Det klart för våran del så har vi legat där uppe ganska länge. Vi har siktet inställt på att klara av Europaplatserna, med två matcher kvar har vi allt i egna händer, säger han.

"Jätteviktigt att nå Europa"

Melkemichel betonar att det är viktigt att klara Europaplatsen.

Det är tajt i kampen om Europaplatserna. Djurgården och Häcken är i högsta grad med i den kampen. 

– Det är jätteviktigt att gå till Europa. Vi har gjort en ganska bra säsong, framför allt efter sommaren. Skulle vi missa det skulle det vara en besvikelse, säger han.

Mikael Stahre:

– Jag tycker att det var en bra allsvensk match. Vi hade ambitionen att försöka vinna, vi försökte göra det på ett kontrollerande sätt. Delar av matchen är vi bättre, delar av matchen är Djurgården bättre. Det var två lag som hade en tydlig spelidé med en jämn historia, säger han.

– Vi är inte helt nöjda med en poäng. Men det är mer acceptabelt med tanke på att vi spelade på bortaplan, säger han. 

Isaksson: "Gynnar oss mer än Häcken"

Jonas Olsson:

– Det klart att man börjar räkna lite i tabellen. Samtidigt är det svårt att tänka så under matchen, man ska försöka gå för det, det visade vi på slutet när vi jagade ett vinstmål.

– Det är ett bättre resultat för oss än för BK Häcken. Vi har två tuffa matcher kvar, säger Olsson.

Andreas Isaksson:

– Matchen kunde gått lite hursomhelst. Det är ett ganska rättvist resultat, säger han.

Många fina räddningar från dig. Vilken var svårast?

– Ja, det var det. Kul att kunna hjälpa till. Den svåraste var väl nicken som kom ganska nära.

Mikael Stahre öste beröm över Isaksson efter matchen och kallade honom för "bäste keepern genom tiderna" - det är ord som värmer Isakssons hjärta.

– Kul att få höra att folk tycker att man är bra, säger han med ett stort leende.

Hur känns det med Europaplatserna?

– Okej resultat, det gynnar oss mer än Häcken. Vi ska vara mest nöjda med poängen, Häcken är tre poäng bakom oss och sämre målskillnad. Vi har allt i egna händer, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.