Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands IF

Fick matchstraff när Leksand vann igen

Leif Carlsson har fått en riktig succéstart som tränare för Leksand.

Sedan Carlssons intåg har laget två raka segrar – under söndagen besegrade man Oskarshamn med 3-1.

Leksands IF hade sex raka förluster när klubben valde att agera och sparka tränaren Markus Åkerblom.

Sedan dess har laget tre raka segrar. Två av dem har kommit efter det att Leif Carlsson tog över som tränare.

I fredags körde man över Karlskoga med 4-0, och på söndagskvällen kom ytterligare en seger när man besegrade Oskarshamn med 3-1.

Emil Bemström öppnade målskyttet i den första perioden, när han satte dit 1-0 i powerplay. Bemström firade rejält framför hemmapubliken i Tegera arena efter målet.

Förvirrade scener när Leksand vann

Efter en mållös andra period kunde Mattias Ritola därefter utöka Leksand ledning till 2-0, och Anton Karlsson satte spiken i kistan kort därefter.

Efter att Tex Williamsson åkt på ett matchstraff med två minuter kvar att spela kunde Oskarshamn reducera till 3-1 i slutet av matchen.

I en stökig situation framför mål uppstod gruff – och Williamsson markerade mot en Oskarshamnsspelare med huvudet. Domaren valde att visa ut målvakten för "head-butting", skallning.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.