Sundsvall hade 2-0 mot Norrköping – men tappade till 2-2 Foto: Bildbyrån

Sundsvall tappade värdefulla poäng

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvall var nära ett stort steg mot nytt kontrakt när laget hade 2-0 hemma mot IFK Norrköping. Men Norrköping spelade upp sig – gick ifatt – och var nära ett segermål på stopptid.

– Som matchen utspelade sig får vi nog vara nöjda med en poäng, säger Sundsvalls-målvakten Tommy Naurin.

GIF Sundsvall gick fram till 2-0 i hemmamatchen mot IFK Norrköping. Det höll i 62 minuter. Då gjorde Alexander Jakobsen 1-2, och knappa 20 minuter senare kvitterade finske Simon Skrabb till 2-2.

Sundsvallsmålvakten Tommy Naurin var i hetluften med flera bra räddningar, som höll Sundsvall kvar i matchen när Norrköping tryckte på.

– De tog över lite i andra halvlek, och då orkar vi inte stå emot. På förhand hade jag velat haft två tre poäng, men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med en poäng, säger Tommy Naurin.

Skott i stolpen

Båda lagen hade också varsitt skott i målställningen i andra halvlek. Norrköping hade det sista läget, när David Moberg Karlsson sköt i stolpen i den 93:e matchminuten.

Poängen för Sundsvall betyder att man inte kan åka ur allsvenskan av egen kraft, då det skiljer åtta poäng ned till Halmstad med två omgångar kvar att spela. Till Jönköping på kvalplats skiljer det tre poäng – och smålänningarna har en match mindre spelad än ”Giffarna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.