Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Gif Sundsvall

Bakslag för Peking i jakten på Europa

Malmö har redan avgjort guldstriden.

Men kampen om Europaplatser och allsvenskt kontrakt lever.

Norrköping och Sundsvall tog där viktiga poäng när lagen spelade oavgjort på Norrporten arena.

Det var botten mot toppen när Sundsvall tog emot Norrköping på Norrporten arena. Men båda lagen hade mycket att spela för. IFK Norrköping jagar en Europaplats och GIF Sundsvall spelar för att säkra allsvenskt kontrakt.

Hemmalaget började bäst. Halvvägs in i första halvlek förvaltade Marcus Danielsson en straff och satte 1-0.

I andra halvlek började i ett högre tempo. Norrköping spelade rappare fotboll och GIF Sundsvall fick fler kontringar. En av kontringarna utnyttjade Romain Gall på bästa sätt.

Norrköping vände

Men där och då växlade Peking upp. Östgötarna tryckte på och i den 62:a minuten lirkade "Danmarks Ronaldinho" Alexander Jakobsen in reduceringen.

Tommy Naurin, näst flest räddningar i allsvenskan, stod för en jätte match. Han motade bort flera högkaratiga Pekingchanser. Med tio minuter kvar av matchen fick han dock kapitulera återigen. Simon Skrabb dunkade in kvitteringen. Skottet var hårt men inte otagbart.

– Jag är girig i dag. Jag ville ha tre poäng, säger Sundsvalls Tommy Naurin till C More.

I och med det oavgjorda resultatet ligger GIF Sundsvall tre poäng ovanför Jönköpings Södra och kvalstrecket, med en match mer spelad.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.