Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

"Att slarva bort det nu är inte värdigt"

Malmö FF har säkrat SM-guldet, men kampen om Europaplatserna fortsätter.

Inför söndagens match ligger Djurgården på en tredjeplats, tre poäng före helgens motståndare Häcken - och två poäng bakom rivalen AIK.

– Jag tycker att det var lite lite snack när vi låg tvåa om vem som var bäst i stan, nu helt plötsligt är det ett enormt snack, säger Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson.
Foto: ERIK SIMANDER / TT FOTBOLL / TT NYHETSBYRÅN
Magnus Eriksson deppar efter matchen mot Sirius.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Efter åtta förlustfria omgångar åkte Djurgården till Uppsala och förlorade mot Sirius förra helgen. Förlusten innebar att man halkade ner från andraplatsen till en tredjeplats, två poäng bakom AIK. 

– Man har en tendens att bli väldigt dramatisk i det här livet, när man förlorar fotbollsmatcher. Men så jäkla hemskt var de ju egentligen inte, säger Magnus Eriksson och utvecklar:

– Vi åkte på en plump sist men innan det var det åtta matcher utan förlust. Och det finns ingen anledning att måla fan på väggen, det är ingen kris i Djurgården bara för att vi förlorade en match.

Hur viktigt är det att sluta före AIK i tabellen? 

– Jag gör det gärna. Men först och främst handlar det om Europaplatserna, och förhoppningsvis blir vi bäst i stan också. Om tre matcher vet vi om vi har lyckats. Jag tycker att det var lite lite snack när vi låg tvåa om vem som var bäst i stan, nu helt plötsligt är det ett enormt snack, säger Magnus Eriksson. 

"Det är inte värdigt"

AIK:s nästa match är borta mot redan guldklara Malmö på måndag. Magnus Eriksson har varit med och vunnit SM-guld med Malmö vid två tillfällen, 2013 och 2014, och vet hur intensivt firandet kan bli.

Är man orolig att Malmöspelarna inte kommer till matchen mot AIK i toppslag? 

– Den risken finns ju, så klart. Och det är klart att i den bästa av världar hade de kryssat mot Norrköping och rott hem det där i helgen i stället. Men vi fokuserar på oss och ska se till att ta de poäng vi behöver.

En vinst i söndagens hemmamatch mot Häcken hade varit ett viktigt steg på vägen mot Europakval nästa sommar. Häcken innehar just nu fjärdeplatsen och skuggar endast tre poäng bakom Djurgården.

– Det är klart att det är jätteviktigt att sluta på Europaplats, vi har bäddat hela vår säsong för att ligga där vi ligger nu. Att slarva bort det de här sista matcherna är inte värdigt, och det kommer vi absolut inte göra, säger Eriksson.

"Då får vi vara besvikna"

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Målet den här säsongen var att vi skulle vara med och fajtas om Europaplatserna, och det är vi. Men det är tre matcher kvar, vi har allt i egna händer och vi ska göra allt. 

Andersson rodde hem ett antal viktiga värvningar inför säsongen i bland annat Kim Källström och Jonas Olsson.

Är det ännu viktigare att ni når Europaplatserna med tanke på de värvningar ni gjort? 

– Ja, det tror jag. Om Djurgården slutar på en Europaplats är projektet lyckat. Gör vi inte det får vi vara besvikna, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.